Érettségi + osztályozó egy nem tanult nyelvből?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Végzős gimnazista vagyok, már tavaly csináltam egy előrehozott emelt angol érettségit (sikerült is:D).
Szeretnék csinálni egyet olaszból is, viszont mi angolt és németet tanulunk az iskolában.
Az érettségihez le kell tenni osztályozó vizsgát is, és ha igen, hol tehetem meg?
Érettségizhetek így olaszból?
2013. dec. 1. 18:39
1/6 anonim válasza:
Igen, ha az iskoládban nincs olasz akkor egy másik iskolával kell az igazgatónak felvenni a kapcsolatot.
2/6 anonim válasza:
De ahhoz le kell raknod mind a négy gimis év
anyagából az osztályozóvizsgát (ha eddig nem
voltál osztályozón olaszból)- Kicsit tömény lesz egyszerre
3/6 anonim válasza:
Az igazgató vendégtanulói jogviszonyt szervezhet neked egy másik iskolában. Ekkor abban az iskolában teszed le az osztályozóvizsgákat is és az olasz érettségit is, a többit pedig a sajátodban. Nem biztos, hogy rajongani fog az ötletért, mert szervezési nehézséggel jár: ilyenkor a másik iskolában előbb kell befejeződnie a szóbeli érettséginek, mint ahogy nálatok elkezdődik. Ezért még az is lehet, hogy nem a saját osztályodhoz oszt be érettségire, hanem egy másikhoz, amelyiknek később van szóbelije.
4/6 anonim válasza:
Vagyis az iskolátokban nincs olasz tanár sem?
Mert akkor olyan suliban teheted csak le,
ahol van ilyen szakos tancsi
5/6 anonim válasza:
Nálunk osztályozóhoz és érettségihez is hívtak tanárt másik suliból amikor egyedül érettségiztem olyan tárgyból amit nem tanítottak, de ez teljesen az igazgató szervezőkészségén múlik hogy most téged visz a tanárhoz vagy fordítva.
6/6 anonim válasza:
És akkor németből nem mész (érettségizni)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!