Melyik nyelvet vegyem fel másodiknak, ha orvos szeretnék lenni?
Mivel szakközepes vagyok ( ami igazából egy természettudományos irányultságú gimnáziumi osztály labor és környezetvédelem órákkal), csak úgy tanulhatok második idegen nyelvet, ha 10.-ben leérettségizek angolból és leteszem az osztályozót.
Orvosira szeretnék majd menni, és gondoltam végzek egy kis közvélemény-kutatást, hogy melyik nyelvet érdemes így felvennem az angol után. Úgy gondolom, a spanyolnak vagy az olasznak nem sok értelme, inkább német vagy francia. Szerintetek?
attól függ mik a terveid a jövőre nézve. szeretnél magyarországon dolgozni?
ha nem , vagy esetleg az osztrák határhoz közel élsz, vagy vannak kint ismerőseitek.szóval ha esélyes hogy német nyelvterületen fogsz élni/dolgozni, akkor mindenképpen a németet.
de ha nem, akkor ha van lehetőség fejleszd tovább az angolodat, mert az mindenhol kell.
én inkább arra szavazok, hogy 1 felsőfok a 2 közép helyett.a későbbiekben többre mész vele véleményem szerint.
és 11. és 12. osztályban meg már koncentrálj a biosz és kémiára.
Le tudnám tenni a felsőfokú angol érettségit, talán még a felsőfokú nyelvvizsgát is, persze alapos rákészüléssel... tavaly voltam középfokúzni, 92%-kal mentem át.
Csak félek, hogy én a végére jutok már két nyelvvizsga fog kelleni a diplomához, és nem lenne jó ezzel egyetemen szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!