Lefordítanátok ezt nekem németre?!
Mond azt, hogy:
Nein, ich brauche keine Hilfe.
Ysty Style nevű app nekem egész jónak tűnik. Hátrányaként megjegyezhető, hogy kevés példamondatot írtak bele, de amit beleírtak az korrekt.
Ha segítség kell, írhatsz nekem is üzenetet, de van itt sok megbízható felhasználó rajtam kívül is, akik szívesen segítenek.
#1) "Nein, ich brauche keine Hilfe."
Igen, így is lehet mondani, de ez nem túl udvarias, ahogy magyarul sem az, hogy "Nem, nincs szükségem segítségre."
Amit szokás (udvariasan) egy ilyen szituban mondani, és amire a kérdező is kíváncsi:
>> (Nein,) ich sehe/schaue mich nur um.
vagy: Ich möchte mich nur umsehen/umschauen.
Lehet hogy én élek elmaradott környéken, de szerintem nem modortalan a "nincs szükségem segítségre" válasz.
Amennyiben a kérdező is annak tartja, akkor kétség kívül helytállóbb a második válasz. :)
Háát, nem épp modortalan, de a sokszor túludvarias németeknek simán lehet az :D
Svájcban legalábbis mindig mindent ötször megköszönnek (pl .leejtett valamit), vagy épp elnézést kérnek, stb. :)
Ennyit kérnék mèg...egy parkolás miatt kaptam..haha..
Es ist platzsparend zu parken,das gilt in der Regel auch für das Halten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!