Hogyan juthatnék egyről a kettőre? (német)
Régi szöveg hogy a tanár nem tanít. Nekem határozott véleményem van afelől hogy a nyelvet manapság már otthon is meglehet tanulni mert minden fönt van a neten.
És abban sem hiszek hogy nyelvérzék kell hozzá. Ehhez kitartás és szorgalom kell. Kemény munka és nem a kifogások. Aki a nyelvérzéke miatt siránkozik az feladta és nincsen kitartása.
Én azt javaslom hogy egy pár száz szavas szókincset hozz össze, majd tanuld meg az összes nyelvtant az elejétől a végéig. Vagy ha egyszerre az összeset nem is, de legalább az 5 igeidőt tudd használni, meg ismerd a ragozásokat. Attól is függ hogy milyen munkakörben akarsz dolgozni. Ha nem akarod mesteri szinten használni, akkor a melléknév ragozást, az ein eine, kein keine...stb ragozását szard le.
Ami még fontos, hogy ha egy nyelvtant bemagolsz azt tudd is használni. Az kevés ha egy mondatalkotásra 2 percre van szükséged. Amíg nem tudsz reflexszerűen egy mondatot összerakni ne is haladj másik nyelvtanra.
Ezt tudom tanácsolni, ha segítség kell írj privátban :)
Az a gáz, hogy tényleg szinte egy normális órát nem tartunk. Sok végzős programot beszélünk át, és vagy annyit hülyéskednek hogy, biztos érted....
és türelmem van hozzá meg minden, időm is (bár egy ideig nem most lesz) csak nem tudtam hogy milyen sorrendben haladjak azaz mivel kezdjek. És belezavarodok egyedül mert a szervezői képességem egyenlő a nullával. a nyelvtani alapfogalmakat se tanultam meg semennyire általánosban, mert annyira tanultam meg hogy megmaradjon a holnapi dolgozatra és kész,(mint szinte mindenki) de már régebben elkezdtem összeirni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!