21 évesen már elkéstem, hogy folyékonyan beszéljem az angolt? Tényleg csak a kéttannyelvűsök tanulnak meg rendesen?
8 évig tanultam iskolában, de csak ilyen második nyelvként, illetve általánosban szakkör szinten, nagyon rossz tanárunk is volt. Most már 3 éve órám se volt belőle.
Filmekből tanulgatok otthon. Most megcsináltam egy teszet és azt írja, hogy C1.1 a tudásom, azaz gyenge felsőfok, de nem érzem relevánsnak, mert magadtól kellett támpont nélkül szavakat beírogatni a szövegbe.
Nem késtél el! Sosem késő! Én is 33 évesen tanultam meg folyékonyan németül!
35/L
Nem csak a kéttannyelvűsök tanulnak meg rendesen. Szerintem egyrészt adottság,másrészt elhivatottság kérdése, egy jó tanár csak plusz ezek mellé, illetve megkönnyíti a dolgot. Én 7 év sulis angoltanulás mellett küzdöttem fel magam C2-re, de ez nem csak szótanulás volt, hanem filmet/híreket angolul néztem, és rengeteget olvastam (szerintem egyébként ez a legfontosabb). Nyilván nyelvterületen a legjobb lenni, de anélkül is megy (én eddig összesen 2 hetet voltam angolul beszélő helyeken).
Ha valamikor még nem vagy elkésve, az most van. Van, amire tudsz építeni, úgyhogy innentől már csak az számít, mennyire akarod, és mennyi időt tudsz ráfordítani;)
Sosem késő. Persze más, ha kisgyermekként kezded, mivel akkor ugye fogékonyabb az agyad. Apukámat 50 évesen tanítottam meg angolul, ő csak oroszt tanult anno, most meg simán beszél a külföldi munkatársaival. :)
A lényeg, ha nem nyelvvizsgát akarsz az az, hogy beszélni MERJ és tudj. Nem baj, ha hibázol. Nézegess angol fórumokat, videókat, filmeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!