Ha még csak nemrég kezdtem tanulni rendesen a japán-t, és ez által még csak a katakanákat/hiraganákat tudom, akkor hol érdemes és milyen könyvet/mangát olvashatok ha szeretnék gyakorolni?
Gyakorlatilag bármivel próbálkozhatsz, mivel a korhatáros tartalmú (horror, erotika, alternatív szubzsánerek, stb.) műveken kívül szinte minden furiganázva van, vagyis a kanjik felett apró betűkkel fel van tüntetve azok olvasata.
Ez olvasásgyakorlatnak jó, arra viszont ne számíts, hogy sok mindent érteni fogsz belőle, mivel egyrészt nagyon gyakoriak a szlenges, tájnyelvi és egyéb formában módosított kifejezések (pláne a mangákban!), másrészt nem ritkák a homofón szavak, amiket csak a kanjik - és persze a nyelv - alaposabb ismeretével fogsz tudni megérteni.
Ha csak a kanák olvasását szeretnéd gyakorolni, fejleszteni, arra szerintem alkalmasabb valami olyan tananyag, ami kifejezetten erre való, és olyan szavakat tartalmaz, amiket meg is érthetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!