Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az alábbi angol mondat,...

NextBack kérdése:

Az alábbi angol mondat, nyelvtanilag megfelelne egy nyelvvizsgán? (egy mondat)

Figyelt kérdés

we looking the sunrise together and i give grateful for you that you are with me

Szeretnék készülni a nyelvvizsgára, de nem iskolai szinten, így porbálom apránként tudás morzsákat felcsipegetni, csak, hogy helyesen fogalmazom-e meg abba akadnak néha kételyeim.

2018. ápr. 6. 21:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"for you that you are with me" valaki írta, hogy "for" helyett a "to" kellene, de a for előnyösebb mert , hogy érted, a te kedvedért is hálás vagyok a to pedig inkább hozzád, te irányod felé jelent nem ?

Ezt meg at kell venned/megtanulnod, ne tukorfordits.

Peldaul: “I am grateful to my parents for their support."

Halas vagyok a szuleimnek a segitsegukert.

“I am grateful for my parents,"

Halas vagyok, hogy a szuleim elnek/vannak, Halas vagyok a szuleimert.

Mint mar irtam:

I am grateful to you that you are here with me.

I am grateful for you being here with me.

2018. ápr. 9. 23:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Kérdező, te érted, amit írsz?
2018. ápr. 10. 07:18
 13/14 anonim ***** válasza:

to be grateful *to* somebody *for* something = valakinek valamiért hálásnak lenni

Egyébként valóbna folyamatos jelenidőben akarod írni? Mi a szövegkörnyezet? Privátban is írhatod.

2018. ápr. 15. 13:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Elnézést, előző válaszoló, most veszem észre, hogy már te leírtad.
2018. ápr. 15. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!