Az alábbi angol mondat, nyelvtanilag megfelelne egy nyelvvizsgán? (egy mondat)
we looking the sunrise together and i give grateful for you that you are with me
Szeretnék készülni a nyelvvizsgára, de nem iskolai szinten, így porbálom apránként tudás morzsákat felcsipegetni, csak, hogy helyesen fogalmazom-e meg abba akadnak néha kételyeim.
Ez attól is függ milyen színtű nyelvvizsga
Ha A2-B1 akkor szerintem még belefér
De B2-nél már nem jó
Ez helyesen ugy lenne( ha jól értem mit akarsz mondani) hogy :We are looking the sunrise together, and I'm grateful (that) you're with me ( Együtt nézzük a napfelkeltét, és hálás vagyok/ hálát adok hogy itt vagy velem/velem vagy)
Vagy : Everytime we watch the sunrise together, I'm grateful/ I give thanks(de inkább grateful) (that) you're with me ( Mindig amikor a napfelkeltét nézzük/ együtt nézzük a napfelkeltét , hálás vagyok( hálát adok) hogy itt vagy velem/velem vagy)
Oh jó hogy mondod, ha looking akkor kell az at - looking at
Szóval vagy watching the sunrise/ looking at the sunrise
"Szeretnék készülni a nyelvvizsgára, de nem iskolai szinten"
Milyen az az "iskolai szint"?
Köszönöm a válaszokat, hát "iskolai szinten" azt értem, hogy amit a tanár elmond nem igazán érti a csoport, mivel témazáróknál nem azokat túl jó jegyek születnek, és a jobbik csoport (külön vagyunk szedve) ők otthon is foglalkoznak angollal, de nem azzal a részével amit a tanár magyaráz, hanem interneten keresztül írkálnak, játszanak stb, így "játékosabban tanulnak".
Most szó bemagolása lehet egy alternatíva vizsga előtti napokban, de ügy is felejteném, és én ha meglenne a vizsgám, nem csak a papírért mennék.
Már érettségi után vagyok, és szerint a szemléletmódom is változott e téren és valóban fontos egy nyelv - vagy több- ismerete.
A példa mondatomra vissza térve,"for you that you are with me" valaki írta, hogy "for" helyett a "to" kellene, de a for előnyösebb mert , hogy érted, a te kedvedért is hálás vagyok a to pedig inkább hozzád, te irányod felé jelent nem ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!