Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan mondjuk ezt németül?

Hogyan mondjuk ezt németül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Ezt hogyan mondjuk németül?:Amikor pénzt adnak ajándékba, akkor az ünnepelt olyan ajándékot tud venni amire szüksége van.

Köszönöm a válaszokat ☺

2018. márc. 27. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
24%
Falls es wird Geld als Geschenk gegeben, kann der Gefeierte für sich selbst solches Geschenk kaufen, was ihm/ihr nötig ist.
2018. márc. 27. 15:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm 😊😊
2018. márc. 27. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Az első felében rosszul írtam a szórendet: Falls es Geld als Geschenk gegeben wird! :) De amúgy szívesen😊
2018. márc. 27. 17:31
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

falls = amennyiben, az esetben, ha ..... wenn = ha, amikor

falls es Geld als Geschenk gegeben wird = amennyiben pénz ajándékként lesz (ugyanis: es wird = van/es wird gegeben = lesz. De ha úgy gondoltad, hogy geben+szenvedő szerkezet – adva lesz -, akkor mit keres ott az "es"??)

was ihm/ihr nötig ist >> abszolút némettelen (olyan nincs, hogy "jemandem nötig sein")

was er/sie nötig HAT = amire elengedhetetlenül szüksége van (abban az értelemben, hogy rászorul valamire)

Ami ebben a mondatba kell: was er/sie braucht

#3) Szóval szerintem fuss neki még egyszer.... Pusztán egy jótanács. De amúgy szívesen 😊

2018. márc. 28. 15:41
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 A passiv szerkezetet magyarban nem használjuk, pl nrm mondod, hogy a macska fel van mászva a fára, de németül mondhatod így. Ezt általánosban alaposan a fejünkbe verték. Szóval jó ez így, nem véletlenül lett meg a Goethe C1-em.
2018. márc. 28. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

"falls es Geld als Geschenk gegeben wird = amennyiben pénz ajándékként lesz (ugyanis: es wird = van/es wird gegeben = lesz. De ha úgy gondoltad, hogy geben+szenvedő szerkezet – adva lesz -, akkor mit keres ott az "es"??)"

Szerintem ezt olvasd el még egyszer és próbáld értelmezni. Én ugyanis nem önmagában a szenvedő szerkezetbe kötöttem bele. A szenvedő szerkezet itt - HA HELYESEN HASZNÁJUK - tökéletes.

A Goethe C1-ed bizonyára nem véletlenül lett meg (bár itt mindenki azt állít, amit akar, ez leellenőrizhetetlen). De ha valami rossz, az rossz, a papír nem bizonyít semmit. Mint ahogy az enyém se... most hadd ne kezdjem el gyerekes rálicitálással elsorolni, hogy milyen vizsgáim lettek meg, ill. milyen végezettségeket szereztem az elmúlt több mint 20 évben Németországban élve.

2018. márc. 28. 16:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet erteni az elsö valaszt, de egy nemet nem mondana igy, azonkivül helytelen is. A 2. valasz helyes, a "falls" nem idevalo, es a "nötig" sem. A passiv Form se kell ide. Vagy ha igen, akkor valahogy igy: Wenn dir Geld geschenkt wird....Nem kell mindent egy az egyben magyarrol nemetre forditani, a nemetek maskepp gondolkoznak, fejezik ki magukat. A diplomahoz meg megjegyzem, hogy a magyarok rettenetesen Titelsüchtig-ek, de ha meg kell szolalni, elnemulnak. Többet ismerek, akik büszkek a nyelvizsgajukra, de vagy meg sem tudnak szolalni, vagy rosszul beszelik a nemetet. Egy nyelvet igazan jol akkor lehet megtanulni, ha abban az orszagban elsz, es hasznalod ott minden nap aktivan.
2018. márc. 29. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!