Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy kis közvéleménykutatást...

Egy kis közvéleménykutatást szertnék végezni? 2. nyelvnek angol vagy német után melyik nyelvet választanátok francia vagy orosz, és miért?

Figyelt kérdés
Angol nyelvtanár vagyok, 2. nyelvet is tanítás céljából szeretnék tanulni, ezért szeretném tudni, hogy melyikre lenne nagyobb igény, tehát nem a szépsége vagy a nehézsége érdekelne. Köszönöm!
2010. jún. 8. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Franciára biztos h nagyobb igény lenne, de sokkal nehezebb,mint az orosz, szerintem.

De ha te, mint tanár választhatsz, akkor orosz.A világ gazdasági hatalmai közt van/lesz, sok minden oroszul folyik, tehát sok hasznát lehet venni és sztem könnyebb is.csak a ygerekeknek nyílván az jut eszébe erről h de régi, elavult, inkbáb francia:)

2010. jún. 8. 11:42
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Ja egyébként a mi gimnáziumunkban jövő értől a német és angol mellett indul az orosz, sztem nem véletlen
2010. jún. 8. 11:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Francia. csak részemről, lehet jobban megérné az orosz, de a francia gyönyörű és szerintem sűrűbben tudnám - én - alkalmazni... Már csak azért is mert több orosz beszél nagolul mint francia :) Meg mert ők "közelebb" vannak... NEmtudom logikusan megmagyarázni de én a franciát érzem hasznosabbnak - bár üzleti ügyek közelébe nem mennék, leeht csak ezért:)
2010. jún. 8. 11:50
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Nyelvtanítás céljából orosz választanék. Mostanában egyre felkapottabb, és az orosztanárok meg kihalófélben vannak:D
2010. jún. 8. 11:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés. A nagy többség, aki a szívére hallgat, a franciát választja, mert az mindenkinek jobban tetszik, viszont aki az eszére, és talán ők vannak kevesebben, az az oroszt, mert azzal még kezdeni is tud majd valamit..

A mi sulinkban olasz és orosz közül kellett választani, és mondanom se kell, hogy kétszer annyian választották az olaszt. Utólag már én is megbántam, hogy nem oroszt tanultam, mert azt felvehettem volna egyetemen minornak.. :S

2010. jún. 8. 12:29
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

10:53: kihalófélben xD

Nem igaz, nem mindekinek tetszik jobban a francia, én pl nagyon nem szeretem a hangzását. És oroszt tanulnék, üzlet miatt, meg sokan tanulnak/fognak most azt.

2010. jún. 8. 12:40
 7/11 anonim ***** válasza:
68%
Hát de nem? Nálunk jórészt a vén tanárok tanítanak oroszt:D
2010. jún. 8. 12:44
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
Az oroszok többen vannak, és a cirill betűk ismerete se hátrány. :D
2010. jún. 8. 15:42
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszát! Várok még további véleményeket!
2010. jún. 8. 18:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Orosz. Egyrészt mert gyönyörű nyelv, plusz Magyarország szomszédos országai között jóval több a szláv, mint a latin... Ja, és egyre nagyobb az igény is rá, nálunk is indultak orosz fakultációk, egyre többen szeretnének a nyelvvel megismerkedni:) Persze tetszik a francia is, de én elfogult vagyok a szláv nyelvekkel:)
2010. jún. 10. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!