Angol és francia nyelvtudással melyik nyelvet lehet viszonylag könnyen elsajátítani?
Szerintem is német, vagy spanyol.
Én pl. csak angolul és németül beszélek, és a spanyolt nem rég kezdtem el. Az angol után még az is sokkal könnyebb! Közük nincs sok egymáshoz, de hasonlítanak. :) Nyelvtani szerkezetre is, és a szavak is felismerhetőek.
A német és az angol is hasonlítanak, de a németnek kötöttebb a nyelvtanja. Ezt viszont ismerheted, ha franciául már jól tudsz.
Szerintem az olasz kb. olyan lehetne, mint a spanyol, a te helyzetedben, de ebben nem vagyok biztos, mert azt nem tanultam sosem.
A spanyol, olasz az angol után is könnyebb, nemhogy a francia+angol után.
A német is könnyebb az angol után, bár az húzós nyelv kicsit. És angol+francia után sztem a spanyol a legkönnyebb, vagy az olasz.
Hasznosság szempontjából német a jó.
Mivel nem írtál nyelveket, melyekből válasszunk, akár írhatnám a portugált, románt, katalánt is, vagy az angol miatt a hollandot, svédet, dánt, norvégot.
Hasznosság szempontjából a sorrend sztem: német, olasz, spanyol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!