Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor használjuk németben a...

Mikor használjuk németben a beginnen-t, és mikor az anfangen-t?

Figyelt kérdés

2018. jan. 17. 20:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Az anfangent leginkább akkor használjuk, ha egy személy kezd el valamit csinálni. A beginnen pedig inkább akkor használatos, ha egy esemény kezdődik meg. Pl es hat begonnen zu regnen, de ich habe angefangen zu lernen.

Bár van átfedés is a kettő között, nincs szigorú szabály arra, hogy mikor használd ezt, mikor azt.

2018. jan. 17. 22:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Jé, ezen még nem is gondolkodtam, igazából sokat olvasol akkor rögzül, hogy milyen szituban mi. Bennem is így rögzült szerintem de ezen még soha nem gondolkodtam el, hogy egy mondatban miért beginnet raktam és nem anfangent. De az előttem szóló faszán leírta.
2018. jan. 20. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!