Kezdjek el japánul tanulni?
Az első válaszolóra reagálnék! Nyugodtan tanuld meg a hiraganát meg a katát kedves Kérdező! A romaji-t kizárólag japán nyelvek latin leírására találták ki. Az égvilágon kívül semmi köze nincs a nyelvhez, sőt nem is használják max a közlekedés táblák. Az még csak ráadás hogy nem is teljesen egyezik a kanákkal. A kanák a legalapabb dolog egy japán-beszélő tudhat, szóval ajánlom, hogy EZEKKEL és ne latin betűkkel tanuld a nyelvet, csak magadnak segítesz, de sokat!
Japán tanulás: Duolingo jó ha mellette tanulsz máshonnan is.
Lingodeer app is tanít nyelvtant.
Az ilyen Rosetta Stone, "fizess x összeget egy csomag kifejezésért"-től távolmaradnék.
Tankönyvnek én a Minna no Nihongo-t tudom ajánlani.
Tae Kim's guide is jó nyelvtanra.
Kanji tanulásra a sokkal logikusabb és felnőtt fejre készített RTK 1 könyet használnám. Figyelem, az RTK az a hagyományos japán iskolai módszer(nem logikai sorrendben van, hanem érthetőség szempontjából, így a gyerekek tudják tanulni).
Én személy szerint az AJATT híve vagyok.
illetve r/LearnJapanese.
Linkeket nem keresek, a google fel tudja adni neked ha tényleg érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!