Miért van az, hogy a nyelvtanárok, könyvek 99%-a a +++++ UK angolt tolja meg szinte isteníti?
Alapból hányingerem van az angoloktól:
-kiejtésük
-eső
-Európa messze legigénytelenebb és legtirpákabb népe, persze tisztelet a kivételnek
-az idétlen piros buszok, fekete taxik.
És akkor mellé úgy nyomják, nyalják a seggüket a tanárok, mintha valami másik bolygóról beszélnénk.
A nagymagyarok és székelyek egyirányú kapcsolata jut eszembe róla, mikor a székely gyerek odaszarik az udvarra és azt is csodálattal tekintik meg a nagymagyarok.
Miért van ez?
Főleg, hogy az US angol már csak azért is kézenfekvőbb, mert a filmekben is az van.
Sokkal népszerűbb, itthon mégis ezt népszerűsítik.
elsősorban azért, mert nagyon kevés normális nyelvtanár van Magyarországon. Feleslegesen kötekedő, tanítani nem tudó viszont bőven van.
# 9/10
Te miről beszélsz? Amikor Prágába mentem, a buszon akkor is mindenki amerikai angolt használt. A briteken kívül gyakorlatilag mindenki használ amerikai angolt (is). Húha, és mi van, ha keveri?:D
bocs, te kiváló példa vagy a beszűkült maradi nyelvtanárra ( mondjuk az se semmi, h vki nyelvtanár létére nem tudja leírni helyesen az USA-ba szót).
felmész külföldi oldalra, és pislogni fogsz nagyokat, ha csak a brit angolt ismered, mert 20 éves lengyel lányok kiválóan bezsélnek angolul, és sokszor amerikai szlengkifejezéseket is használnak.
-
teljesen megértem a kérdezőt: én is rühellem a brit angolt. és mivel a jutubról (pardon juttttyyyyubról :D) is tanultam angolul, hamarabb eszembe jutnak amerikai angol kif-ek, mint a brit.
Kerdezo, ne izgulj.
Meg csak most kezdel angolt tanulni, a budos eletre meg fog maradni a Hunglish-od. Tok mindegy, hogy amcsikat vagy a briteket akarod utanozni. Nem fog menni. Miert nem mesz Amerikaba tanulni a nyelvet? Konyorogj szuleidnek, hogy perkaljak ki vagy szakember segitseget fizessek. Az eletben biztos lesz olyan ember akinek az idegeire fog menni az akcentusod meg a makogasod. Ez tuti, nem angol anyanyelvu lesz. Oket nem zavarja, barmely orszagban elnek. Annal sokkal tobb az intelligenciajuk, az igenyesseguk. De a magyar, mint te, csak legyintesre melto.
Attól, hogy a tanár britet beszél, még te beszélhetsz amerikait. Senkit nem fog érdekelni.
Egyébként #11-es: olyan nincs, hogy /jutyub/ kiejtésben. /jutub/, /jutjub/ vagy /jucsub/ már annál inkább. Bár az utolsó a 'gyűlölt' brit verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!