Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért van az, hogy a nyelvtaná...

Miért van az, hogy a nyelvtanárok, könyvek 99%-a a +++++ UK angolt tolja meg szinte isteníti?

Figyelt kérdés

Alapból hányingerem van az angoloktól:

-kiejtésük

-eső

-Európa messze legigénytelenebb és legtirpákabb népe, persze tisztelet a kivételnek

-az idétlen piros buszok, fekete taxik.

És akkor mellé úgy nyomják, nyalják a seggüket a tanárok, mintha valami másik bolygóról beszélnénk.

A nagymagyarok és székelyek egyirányú kapcsolata jut eszembe róla, mikor a székely gyerek odaszarik az udvarra és azt is csodálattal tekintik meg a nagymagyarok.

Miért van ez?

Főleg, hogy az US angol már csak azért is kézenfekvőbb, mert a filmekben is az van.

Sokkal népszerűbb, itthon mégis ezt népszerűsítik.

2018. jan. 10. 20:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Érettségin, nyelvvizsgán is azt kérik.

Az egyetemen is azt tanítják/tanították.

Igen, fura a kiejtésük. De csak nekünk.. és addig, amíg nem vagy hozzászokva.

Eső... hát arról nem tehetnek.

Igénytelenek? Nem mondanám..

Tirpák.. nem ezt tapasztaltam 5 év London alatt.

Nekem tetszenek a piros buszok és a fekete taxikkal sincs bajom.

Ahogy látom valami túlmisztifikált problémád van a Britt Angollal.

Talán a tanárod az amerikai használata miatt adott végig rossz jegyet vagy mi? :)

Ha traumák áldozata lettél akkor dolgozd fel és utána nem fog zavarni.

2018. jan. 10. 20:49
 2/14 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk mert az az eredeti.
2018. jan. 10. 20:50
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
Miért a What are you doing? Helyett jobb lenne a Sup' nigga, what the hell ya doin'?
2018. jan. 10. 20:56
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem, de minden nyelvkönyvben ezt kell bámulni meg ezt kell hallgatni(sokkal jobb lenne, ha szép sárga taxik, nagy hegyek, sivatag meg a többi jól ismert amcsi klisé lenne benne), ráadásul hadarnak is, legalábbis vicces, hogy most nézem a Fight Club c filmet.

Ha valaki látta, tudja, hogy sokat beszélnek benne és tök átlagos sebességgel.

Érthető. Ezzel szemben most belehallgattam Szalai Nóri leckéjébe, a túrázósba, hát esküszöm a paraszt nem is beszélhetne gyorsabban:D

A tegnapi Blade Runner meg már alvó :D

Bár előtte meg Eddie Murphy rakta be a kaput, ő pörög.

2018. jan. 10. 21:04
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Ja, én azt bírom ebben az egészben, hogy hivatalosan a brit angolt tanítják, de "centre" helyett "center" szavakkal és még sorolhatnám.

Egyébként az angolokat (briteket) szerintem te és sokan mások is azért ítélik meg, mert a sok bevándorló lerontja a presztízsüket. Nem véletlenül van a brexit sem! Az echte angol az nem olyan trehány, mint amilyennek leírtad (a kiejtésük persze borzalmas a fülnek, ez tény), csak szétszedték az országukat a sok bevándorló nép.

2018. jan. 11. 01:48
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

Neked egy óriási problémád van: utálod az angolokat, de azt zsigerből.

Az UK angol nyelv miér felelős azért, hogy Angliában esik?

Az miért az ő hibája, hogyha a te szemedben az angolok a legtirpákabb népe, pusztán azért, mert utálod őket?

Az miért az UK angol nyelv hibája, hogy szerinted idétlenek a piros buszok, fekete taxik?

Téged nem az UK angol nyelv zavar, hanem az angolok, mint nép. Az angoloknál lenne sárga taxi, akkor azt fikáznád. USA-ba esne sokat az eső, akkor fikáznád az UK angol nyelvet, mert Angliában nem esik annyi eső, mint az USA-ban.

Filmekből meg ne indulj ki. Ott tévedésekkel ellentétben nem az USA angol hallod, főleg úgy, hogy nagyon sok hollywoodi filmben is angolok játszanak és őket hallod beszélni.

Örülnék, ha nekem az életben pusztán annyi problémám lenne, hogy az ilyenek miatt akadjak ki, mint miért az UK angolt részesítik előnyben itthon.

2018. jan. 11. 12:01
 7/14 anonim ***** válasza:
58%
Kerdezo, szerintem te ne tanulj angolul, mert a dilihazban fogsz kikotni, inkabb valami mas nyelvet.
2018. jan. 11. 12:15
 8/14 anonim ***** válasza:
54%

Mert az az "eredeti" angol, az amerikai az már egy elkorcsosult (:D) változat.

Ettől függetlenül egyetértek, nem szeretem én se a brit angolt, szerintem rémes. Mondjuk az amerikaiból is ha meghallgatod a texasi változatot, attól is falnak lehet menni... :D De úgy általánosságban jobban tetszik az amerikai.

2018. jan. 12. 00:05
 9/14 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk gondolom azért, mert valószínűbb, hogy UK-be megy valaki, mint az USÁ-ba.

De egy nyelvtanár se fog megkövezni, ha US English-t használsz, csak akkor legyél konzekvens. Próbáld nem keverni se kiejtésben, se szókincsben (ugye van, ami eltér a két nyelvben kifejezések szintjén).

Én személy szerint jobban preferálom a brit angolt, a kiejtés tekintetében szabálykövetőbbnek, logikusabbnak tűnik.

Egy nyelvtanár

2018. jan. 15. 16:42
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Én egy percig nem tagadtam, hogy rosszul vagyok az angoloktól és ahogy kiderült, nem vagyok ezzel egyedül.

Szerintem nincs ezzel semmi baj, mert egyébként nem egy rasszista jellem vagyok, nagyon bírom a japán, arab kultúrát.

Egyszerűen nem értettem, hogy miért nincs alternatíva, főleg miután meglátogattam egy könyvesboltot, ami kifejezetten a nyelvekkel foglalkozik.

Tornyosulnak a brit angol könyvek.

Ennyi, nem kell belelátni többet.

2018. jan. 15. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!