Szerintetek spanyolul vagy olaszul érdemesebb tanulni?
Tőled függ. Én spanyolul tanultam, és nem vagyok benne biztos, hogy nem jártam volna jobban az olasszal. Minket is azzal szédítettek, hogy az lesz az "új világnyelv" és társai. Ha az amerikai kontinensen képzeled el a jövődet, ez a kifejezés maradéktalanul megállja a helyét, de Európában, kiváltképp itthon nem sokakat hoz lázba, ha spanyolul beszélsz. Egyébként semmivel se több, vagy kevesebb, mint az olasz. Ha a nagyobb országokat nézzük, ugyanúgy egy helyen tudod használni (mármint anyanyelvi közegben; a neolatin nyelvek hasonlósága miatt el tudsz boldogulni a mediterrán országok nagy részében, de ott is mindegy, hogy spanyolul vagy olaszul).
Ha itthon képzeled el a jövődet, én az olaszt javasolnám, de ha később nyugatabbra, kiváltképp Amerikába költöznél, akkor inkább a spanyolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!