Oroszul vagy Olaszul érdemesebb megtanulnom?
Ausztriában tanulok. Választanom kell az angol mellé egy második nyelvet.
Mit tanácsoltok?
Gondold meg, hova mennél szívesebben lakni, vagy nyaralni, a szép napsütötte Olaszországba, vagy a hideg, "elmaradott" Oroszba...
Az oroszhoz egyébként még egy teljesen új ABC-t is meg kell tanulnod, mert ők ciril betűkészletet használnak...
Nekem még anno kötelezően kellett tanulnom az orosz nyelvet, így van egy kis alapvető ellenszenv ezzel szemben, én inkább választanám az olaszt, az egy sokkal szebb nyelv .
De ha ausztriában tanulsz, gondolom németül, és mellé választod az angolt, még esetleg választhatod a magyart is másodiknak, legalább nem kell majd sok időt töltened a felkészüléssel, tanulással :)
Attól fübb mi leszel, ha nagy leszel :)
Én üzletileg nézem a dolgokat. Az orosz tudásnak nagyobb a jelentősége, mint az olasznak. Kötelező volt Mo-n az orosz, mégis mindenki elfelejtette, vagy meg se tanulta. Viszont mára oroszország az egyik legfejlődőképesebb területe, hatalmas lehetőségekkel, ezért a kereskedelmi, műszaki, és energetikai szektorokban jó eséllyel helyezkedhet el az, aki oroszul tud majd.
Az olasz szép nyelv, de ha nem ott élsz és dolgozol sok hasznát nem veszed.
Márpedig a nyelvtudást úgy kell felfogni mint egy befektetést...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Azt hiszem igazatok van az orosz nyelvvel kapcsolatban. Gondoljátok, hogy itt Ausztriában is előnyösebb?
Bár tanulmányaim befejezése után szeretnék hazamenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!