Ha az I will have been being succesful az jelenti hogy Sikeres leszek. Akkor miért kell ilyen hosszan kiírni angolul, ha magyarul ilyen rövid. Ezeket a have been. Mindig be kell írni az angol mondatba?
Figyelt kérdés
2017. nov. 22. 11:52
11/22 anonim válasza:
FORM Future Perfect Continuous with "Will"
will have been + present participle
Utolsó: a forma az jó, nézd meg, hogy épül fel ez az igeidő!
12/22 anonim válasza:
"Ha az I will have been being succesful az jelenti hogy Sikeres leszek. Akkor miért kell ilyen hosszan kiírni angolul, ha magyarul ilyen rövid."
Hát csak az a baj, hogy nem azt jelenti. Magyarul lenne hosszabb...
13/22 anonim válasza:
Ja lehet van ilyen nyelvtanilag, de hogy a being-et elhagyják minden esetben az fix. Több angol nyelvű fórumot is néztem, és sokan alapból írtak, hogy incorrect a been being verzió. Én esetleg úgy tudom elképzelni, hogy valami passzív szerkezetű mondatba ágyazódva van egymás mögött a been being, pl the house will have been being built for 2 days on Tuesday (szerintem ez nyelvtanilag korrekt, de nem igazán használom ezt az igeidőt, szóval lehet nem), ezt kilehet hozni, de hogy a succesful-al hogyan, azt nehezen tudom elképzelni. Biztosan volt ilyen régen, de mára már kikopott
14/22 anonim válasza:
Akár lehetne is mint utolsó. De valójában nagyon mesterkélt és hülyén hangzik.
Szóval senki se használja.
19/22 A kérdező kommentje:
Mindegyik időbe ugyanazt jelenti?
Linkeket kitettem!
2017. nov. 25. 12:21
20/22 anonim válasza:
A being nem kell bele. Lehet, hogy erős lesz ezt mondanom, de szerintem ez a tankönyv inkorrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!