Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha az I will have been being...

Ha az I will have been being succesful az jelenti hogy Sikeres leszek. Akkor miért kell ilyen hosszan kiírni angolul, ha magyarul ilyen rövid. Ezeket a have been. Mindig be kell írni az angol mondatba?

Figyelt kérdés

2017. nov. 22. 11:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

FORM Future Perfect Continuous with "Will"

will have been + present participle

Utolsó: a forma az jó, nézd meg, hogy épül fel ez az igeidő!

2017. nov. 23. 08:20
 12/22 anonim ***** válasza:

"Ha az I will have been being succesful az jelenti hogy Sikeres leszek. Akkor miért kell ilyen hosszan kiírni angolul, ha magyarul ilyen rövid."

Hát csak az a baj, hogy nem azt jelenti. Magyarul lenne hosszabb...

2017. nov. 23. 10:50
 13/22 anonim ***** válasza:
Ja lehet van ilyen nyelvtanilag, de hogy a being-et elhagyják minden esetben az fix. Több angol nyelvű fórumot is néztem, és sokan alapból írtak, hogy incorrect a been being verzió. Én esetleg úgy tudom elképzelni, hogy valami passzív szerkezetű mondatba ágyazódva van egymás mögött a been being, pl the house will have been being built for 2 days on Tuesday (szerintem ez nyelvtanilag korrekt, de nem igazán használom ezt az igeidőt, szóval lehet nem), ezt kilehet hozni, de hogy a succesful-al hogyan, azt nehezen tudom elképzelni. Biztosan volt ilyen régen, de mára már kikopott
2017. nov. 23. 19:04
 14/22 anonim ***** válasza:

Akár lehetne is mint utolsó. De valójában nagyon mesterkélt és hülyén hangzik.

Szóval senki se használja.

2017. nov. 23. 19:11
 15/22 anonim ***** válasza:
ja
2017. nov. 23. 19:20
 16/22 A kérdező kommentje:
2017. nov. 25. 12:18
 17/22 A kérdező kommentje:
2017. nov. 25. 12:19
 18/22 A kérdező kommentje:
2017. nov. 25. 12:20
 19/22 A kérdező kommentje:

Mindegyik időbe ugyanazt jelenti?

Linkeket kitettem!

2017. nov. 25. 12:21
 20/22 anonim ***** válasza:
A being nem kell bele. Lehet, hogy erős lesz ezt mondanom, de szerintem ez a tankönyv inkorrekt.
2017. nov. 25. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!