Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor használjuk az 'ing-et'...

Mikor használjuk az 'ing-et' és mikor a 'to'-t?

Figyelt kérdés

Olvastam oldalakon hogy mikor de olyan szinten bonyolult volt a leírása.Valaki le tudná nekem egyszerűsíteni ?

Nem úgy van hogy pl to swim -uszni

swimming-uszas

?

De akkor mitől különbözik az hogy haa az irom hogy I swimming és I to swim

Vagy meg van hogy melyik szavaknal használunk to/swimming-et?

#mikortomikoring
2017. szept. 12. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Olyan hogy a I swimming meg I to swim nem létezik.

I am swimming - Úszok. vagy I like swimming. - Szeretem az úszást. DE! I like to swim.-Szeretek úszni.

2017. szept. 12. 19:52
 2/3 anonim válasza:

I'm swimming

bizonyos igék után ing-es alakot használsz: például az érzelmeket kifejező igéknél (enjoy,love,hope,hate,miss), vannak kifejezések amiknél szintén ing-es alakot kell használni (I can't stand learning chemistry) és vannak a tipikus igék amiknél to kell: want to, would like to, order to, tend to, tell to, afford to.

'to'-t akkor is használsz amikor azt akarod kifejezni hogy pl azert keltem nagyon korán hogy... I get up very early to..

Vannak olyan igék amiknél nem kell se to se ing: help, let és make

Viszont ha mást akarsz kifejezni 1-1 szóval pl like, mean akkor használhatod őket to-val vagy ing-el is

2017. szept. 12. 19:59
 3/3 anonim ***** válasza:

swimming: v+ing(gerund)alak

to swim: to+infinitive alak

használatuk attól függ, milyen szerkezet/szó után következnek. vannak szavak, amelyek után csak az egyiket lehet használni, vannak szavak, amelyek után mind a kettőt jelentésbeli eltérés nélkül, vannak szavak, amelyek után mindkettőt lehet használni, de a jelentésük kicsit eltér, és vannak szavak, amelyek után pld. a to+infinitivet kell használni, de to nélkül.

nincs mese, ezeket be kell vágni, rengeteg lista van erről.

az I like swimming és az I like to swim között annyi az eltérés, hogy míg az elsőnél azt hangsúlyozod, hogy szeretsz úszni, tehát magát az úszást élvezed, boldog vagy, ha úszhatsz, addig a másodiknál a szokásos cselekvésen van a hangsúly, tehát te szeretsz úszni és rendszeresen úszol is.

2017. szept. 12. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!