Német tanulása egyedül hogyan?
Sziasztok! Tudtok olyan könyveket, weboldalakat mondani aminek a segítségével egyedül megtanulhatnám az alapokat a német nyelvben: ragozás, névmások, igeidők usw.
Hallottam a Duolingóról. Mivel az angol már jól megy talán ez sem lehet egy rossz ötlet.
A válaszokat előre is köszönöm!
szüzesség , szerelem , szex? XDDDD Ez hogy jön ide? :D
Ezek a szerinted legkeresettebb témák és ezért sokan látják a kérdésed? :D :D
Amugy a doulingo nem rossz , de messzire nem jutsz vele:/ Talán könyvekből jobban megy. Nézz utánuk neten hogy német nyelvtanulás kezdőőknek stb.. vaagy. Keresel egy némettanárt. Ja meg ha már kicsit megy a német akár kérheted egy veled egykorú valóban német segítségét , akivel beszélgetsz esetleg kijaviit stb.. ☺
Elsősorban a szókincs a fontos. :) ehhez a BabaDum - ot ajánlanám. :) Egyszerű, de hasznos alkalmazás. :) A kiejtésnek is szintén nézz utána, mielőtt belekezdenél. :) Annyire nem bonyolult, meg van pár szabálya. :)
Például:
ei = á
ie = i
v = f
satöbbi :)
Van pár nagyon király könyv és az egyiket tudom nagyon ajanlani!
Maklári Tamás: Német nyelvtani ABC
Én ezzel készülök az idei (előrehozott)érettségimre és teljesen érthetően magyaráz.
A szókincs fejlesztésre a Quizlet nevű alkalmazást ajánlom.Ott többnyire más emberek által feltöltött szókártyák vannak
(pl:én is kiírom a tankönyvemből a szószedetet oda így számomra könnyebb a tanulás, bár nem árt leellenőrizni a a szavak helyességet, mert előfordul,hogy valaki elgépel valamit) Rengeteg tankönyv szószedete van fent, bár az App/Oldal regisztrációhoz kötött.
Ha már van szókincsed és esetleg szeretnél érettségizni vagy csak folyamatosan beszélni általános témákról egy másik könyv is van: Füleki Tamás-Sárvári Tünde: Színes kérdések és válaszok német nyelvből (van B1 és B2 szinthez).
Nem ajánlom hogy rengeteg könyvet összevásárolj mert tök máshogy írjak le ugyanazt és bele fogsz zavarodni! Legyen 1-2, ami tényleg jó...én ezeket tudom jó szívvel ajánlani.Az áruk is elég elfogadható.
Az internetes oldalakkal én személy szerint nem vagyok kibékülve, nekem nem jött be, de neked hátha.
Sok sikert a tanuláshoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!