Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tegyek, ha idegen nyelven...

Mit tegyek, ha idegen nyelven nézek filmet, de csak pár szót értek?

Figyelt kérdés
Koreait tanulok, már pár hónapja egyedül, de mikor egy koreai sorozatot elkezdtem nézni felirat nélkül, kb csak pár szót értettem meg. Mit tegyek, hogy jobban értsem a szöveget? A kevés szókincsem lehet a baj?

2017. aug. 30. 22:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerinted pár hónap alatt meg lehet tanulni egy nyelvet? Főleg egyedül.
2017. aug. 30. 22:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem, de a hallás utáni értést gondolom, lehet fejleszteni.
2017. aug. 30. 22:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Az agynak kell hozzászokni.
2017. aug. 30. 22:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Le tudod tesztelni. Egy akármilyen napilapból ha megértesz egy cikket(nem kell minden szót, elég a lényegét) de a sorozatot még nem akkor csak nem vagy hozzászokva a koreai TV-hez. Ilyenkor csak tovább kell nézni és idővel belejössz.

Ha nem érted az írott cikket akkor kevés a szókincsed.

Valószínűleg a szókincsed lesz kevés. Még ha nagyon szorgalmasan tanulsz akkor is több idő kell a szavak megjegyzéséhez.

2017. aug. 31. 00:00
 5/7 anonim válasza:

A szavak tanulásához tudom ajánlani az Ankit. Nekem nagyon sokat segít, én németül (is) tanulok.

Linket most sajna nem tudok küldeni, mert telóról írok de ha beírod, hogy 'Anki letöltés' ott megtanálsz mindent.

Ha gondolod segíthetek, ha tippre van szükséged. :)

2017. aug. 31. 02:39
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor tényleg a szókincsem kevés, mert a cikkekből is alig értek valamit.

Utolsó: egyszer letöltöttem az Ankit, csak nem tudtam, hogy kell használni.xD Telefonon is működik?

2017. aug. 31. 08:09
 7/7 anonim válasza:

# 5/ vagyok

Igen, telefonon is müködik, bár én még ott nem nagyon használtam, mert én is elég nehezen tudok kijönni belőle. :D

2017. aug. 31. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!