Napi szinten mennyi angol filmet kellene néznem ahhoz, hogy "rámragadjon" az angol?
Önmagában lassú, inkább párhuzamosan kezdj el mondjuk duolingózni, és amellett amennyi filmtől nem sokallsz be.
Azért az elég intenzív, hogy napi mondjuk 5-6 órákat angolozz.
Szerintem kezd olyan filmmel ami a kedvenced és sokszor láttad, ismered betéve a magyar párbeszédeket és akkor hatékonyabb talán.
Túltolni sincs értelme. Annyi filmet nézz minden nap amitől nem csömörölsz meg.
Keress olyan filmeket, amelyek kezdőknek szólnak. Ha azt teljesen megérted, akkor válthatsz egy szintet. Nem tudom pontosan, milyen szinten állsz, de ha csak "néhány dolgot értesz meg", akkor felesleges rögtön nagy fába vágni a fejszét, csak elmegy az egésztől a kedved.
Esetleg nézd őket felirattal, mert aközben is tudsz figyelni a szövegre.
Így van, fokozatosság. Először gyerekfilmek, angolul. Ami tetszik. Lehet akár angol szinkronos anime is (bár nekem eleve a gyerekfilmek angol szinkronja nem jön be, de hát nincs jobb ötletem kezdő számára, filmnézésre).
Az érzelem, az élmény a döntő -nyilván a pozitív-, és hogy mind több érzékszervedet bevesd. Lehetőség szerint a cselekvést, interakciót is.
A filmnézés eleve audiovizuális, bár ha interaktív is lennél, még hatékonyabb volna. Én találkozom néha élőben külföldiekkel, a beszédkészségemen dobott. Írásban meg levelezés az adott nyelvűekkel. Tehát legyél interaktív is, amellett, hogy nézel filmeket.
Önmagában kevés, mellette kell használnod a nyelvet és célzottan tanulni is kell, kezdősnek legalább alap nyelvtan, és szókincs amit kifejezések tanulásával bővíthető akár úgy, hogy a filmekből kijegyzeteled és memorizálod.
De egy középfokú nyelvvizsgára olyan 600 órát mondanak, ez a 600 óra akkor igaz, ha az ember napi szinten tanul és foglalkozik a nyelvvel. Simán filmnézéssel szerintem nem lehet elérni ilyen tudást, de el is lehet akkor is szerintem a többszöröse pl. 10x vagy még több. Egyszerű filmnézéssel főleg a passzív tudásodat tudod fejleszteni, de használni nem fogod tudni. Pl. javul majd a hallásutáni értésed, de szóban nem tudod majd használni a szavakat, kifejezéseket, nem tudod majd egymásmellé illeszteni őket, vagy újakat képezni belőlük.
De, ha konkrétan csak fejlődni akarsz, tehát sok elvárásod nincsen akkor egy olyan 100 óra után valamelyest biztos javul majd az angolod, pl. több szót hallasz majd ki stb., de ezt előbb is elérheted, ha ténylegesen foglalkoznál vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!