Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Igénytelen, illetve ügyes...

Ignis Subdialis kérdése:

Igénytelen, illetve ügyes angolul?

Figyelt kérdés

Igénytelen: negatív jelentés, mert mindenhol csak a pozitívat találom (hogy nincsenek nagy elvárásai, igényei, kevéssel is beéri, tehát igénytelen). De engem az érdekel, hogy pl. elhanyagolja magát, piszkos, nem takarít, szakadt, büdös stb. azaz így igénytelen.

Ügyes: ha szeretnék megdicsérni valakit, mert valamit kreatívan megoldott, vagy ügyesen elhelyezett valamit, ilyenek. Tehát nem okos vagy tehetséges, hanem ügyes.

2017. júl. 10. 11:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

frugal

lowly

blowsy

base

baseborn

ignoble

mean

meek

wishy-washy

gaga

milquetoast

angelface

write-off

preemie

2017. aug. 3. 16:12
 12/13 anonim ***** válasza:
86%

5 éve élek Londonban, de az előttem felsorolt kifejezéseket még egyszer sem hallottam, pedig itt minden munkahelyen előszeretettel dicséri a főnök az alkalmazottait.

Good job, well done - az ügyesre ezt használják a beszélt nyelvben

Wierd, messy - igénytelen

Üdv, egy irodista

2020. okt. 1. 22:15
 13/13 anonim ***** válasza:
88%

Utolsóval egyet értek. Én 8 éve élek Angliában, egyetemet is itt végeztem de a legtöbb itt felsorolt szavakat még én sem hallottam.

igénytelen: dirty

ügyes: amazing, good one, resourceful

2020. nov. 5. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!