Igénytelen, illetve ügyes angolul?
Igénytelen: negatív jelentés, mert mindenhol csak a pozitívat találom (hogy nincsenek nagy elvárásai, igényei, kevéssel is beéri, tehát igénytelen). De engem az érdekel, hogy pl. elhanyagolja magát, piszkos, nem takarít, szakadt, büdös stb. azaz így igénytelen.
Ügyes: ha szeretnék megdicsérni valakit, mert valamit kreatívan megoldott, vagy ügyesen elhelyezett valamit, ilyenek. Tehát nem okos vagy tehetséges, hanem ügyes.
Igénytelen: unkempt - ahogy az előző is írta - de hasonló jelentésű a slovenly, slobby is
Ügyes: a szintén már említett clever mellé odatenném még azt is, hogy neat - bár nem az emberre használjuk, hanem a megoldásra (That was neat! nem You were neat!)
Ha dícséretként érted akko:
Smart!
pro/knowledgeable
Wow, aren't you a clever dick!😄 Bocs, nem birtam kihagyni.
Ha szó szerint vesszük, ügyesre én talán azt használnám, hogy skilled.
pl.: She's extremely skilled in mathematics.
De amilyen kontextusban te kéred, azt sokféleképpen lehet kifejezni
Nagyon ügyesen oldtad meg ezt a feladatod (mint dicséret):
-The way you completed this task was really smart/ neat/ clever.
Nem hiszem, legalább is nem hallottam még, hogy lenne egy általánosított szó arra, hogy igénytelen.
Igénytelen ruha: Untidy, ragged, shabby
Igénytelen higiénia: Ungroomed, unkempt
Igénytelen egy helyiség (amiben mondjuk él ez az ember): run-down, messy
Well done.
A feat.
Clever.
How clever.
Neat.
Deft.
Nice done.
How smart.
Natty dotty.
Sleek.
Slick.
You're fast.
Slick.
Good one.
Cute.
The skill.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!