Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség az "All time"...

Mi a különbség az "All time" és az "All the time" kifejezések között?

Figyelt kérdés
Hogyan használjuk őket szituációkban? Köszi a válaszokat!

#nyelvtanulás #angol #kifejezés #alltime #allthetime
2017. jún. 24. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

The best thing of all time - Minden idők legjobbja.

All the time I tell you to study, you deny. Akárhányszor mondom, hogy tanulj, te megtagadod/Mindig, amikor mondom, hogy tanulj, visszautasítod.

Tehát - all the time az inkább a mindenidők-et jelenti. Az időt, ami már eltelt valaha is. Az all the time pedig helyettesíthető az always-zel, tehát, hogy akárhányszor, mindig. Folytonosságot, rutint sugall.

2017. jún. 24. 12:48
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

All time - minden idők..

All the time: mindig.

2017. jún. 24. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

A második jól írja. Annyit hozzáteszek, hogy a lényeg jól átmenjen: az all the time-t sok esetben nyomatékosításra, ingerültségből szokták használni. pl:

Ááááállandóan mondogatom neked, hogy figyelj oda, mégse teszel... Hát hiába beszélek én neked??

:D

2017. jún. 24. 18:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Mint ahogy most én se, mert mellégépeltem :)))

TeszeD.

2017. jún. 24. 18:57
 5/6 anonim ***** válasza:
an all time favorite
2017. jún. 25. 09:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, szeirntem az első is jól gondolta, csak a "tehát" szó után az első all time akart lenni :)

Most már minden világos. :D

2017. jún. 25. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!