Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok olyan szavakat...

Tudnátok olyan szavakat mondani, amik a magyarban léteznek, de az angolban nem? (Pl a szeretetre/szerelemre nincs külön szavuk, ilyesmikre gondolok. )

Figyelt kérdés
Találtam egy ilyen érdekes listát, kíváncsi lennék hány magyar szót tudunk összegyűjteni. [link]
2017. jún. 11. 16:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

ütőgardon - kizárólag a csíki székelyek és a gyimesi csángók által alkalmazott hangszer, a világon sehol másutt nem hagyományos. Az angol wiki is csak a magyar szót tudja rá:

[link]

sirülő - néptáncfajta a gyimesi csángó kultúrában.

2017. jún. 12. 16:38
 22/26 anonim ***** válasza:
Locsolás, busójárás? Nekem még a szalagtűzés is eszembe jutott.
2017. jún. 12. 16:39
 23/26 anonim ***** válasza:
Kuruc - serf
2017. jún. 12. 16:41
 24/26 anonim ***** válasza:
Szalagtuzes - prom(enade) dance/ball
2017. jún. 12. 16:54
 25/26 anonim ***** válasza:
Az angol "home" kifejezésre a magyar két szót is használ: "itthon" vagy "otthon". Ezt az angol ilyen egyszerűen nem tudja kifejezni, sőt a legtöbb nyelvben egyeltalán nincs ilyen! Ez kifejezetten érdekes...
2017. jún. 14. 22:03
 26/26 anonim ***** válasza:

Előző: és ez is a magyar nyelvből származik:

N->M nazálisból egy másik nazális mássalhangzó.

hon->"houm"(home)

Bár az itt%ott-ban nem tudom, mi a különleges. Léteznek tájnyelvi változatok is, pl "itthoL".

(hon,hol nagyjából rokonértelműek.)

2017. jún. 15. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!