Jó ha így tanulok szavakat?
Figyelt kérdés
Eddig németet tanultam. Viszont elkezdtem az angolt. Azt csinálom hogy egy füzetbe szépen témák szerint kiírok szavakat és rajzolok is mellé.2017. ápr. 11. 22:49
1/4 anonim válasza:
Meg tudod jegyezni? Mert ha igen, akkor igen, jó. Ügyes vagy.
Ha nem megy, akkor keress vmi más tanulási módszert
2/4 anonim válasza:
igen, a legfontosabb a szótanulás, viszont nem elég, hogy bemagolod, használni is tudni kell majd, mert ha azt nem gyakorlod, akkor beszédnél nem tudod használni, nem jut eszedbe, csak ha cikket olvasol, akkor ugrik be, hogy ja ezt ismered. Próbálj mindig alkotni vele magadban egy mondatot az adott szóval és így használni is megtnaulod
4/4 anonim válasza:
Az a jó,ha sokféle összefüggésben látod az adott szót, már csak azért is,mert a jelentése is jelentősen változhat.
Ezért inkább szókapcsolatokat (collocations), kis mondatrészeket érdemes megtanulni a szóval együtt. Persze rajzolhatsz is,de elég időigényes lesz és nem minden szót lehet könnyen lerajzolni.
Én inkább azt csináltam egy idő után,mikor már kicsit jobban ment az angol,hogy beírtam a longman szótárba megnéztem a jelentéseit és a fraze.it oldaéon is ellenőriztem,ha több példtát szerettem volna látni használatára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!