Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Teljesen tanácstalan vagyok...

Teljesen tanácstalan vagyok így fakt előtt mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy 10.-es gimnazista fiú vagyok ma osztályfőnöki órán kaptunk egy papírt amelyen a fakultációval kapcsolatos adatokat kell majd beírni de csak két hely volt és én 3 szerettem volna mely a földrajz mert abból jövőre előrehozott érettségit teszek majd illetve német nyelv és a matematika mivel eddigi elképzeléseim szerint a pénzügy és számvitelre szakra fogok majd jelentkezni!De nem tudom hogy akkor hogy döntsek ha 2 lehet akkor melyik 2?Egyik ismerősöm azt mondta hogy 12.be is felvehetem a matematika faktot tényleg lehet ilyet?nem tudom hogy emelt matekot raknék e de ha nem is akkor minimum 90%-os középszintűt de legalább jobban gyakorolnám fakton viszont a nyelvet se dobhatom el mert a tanáromnál jobban fel tudnék készülni az érettségire!Mit tegyek?
2010. máj. 12. 17:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
értem szerintem csak 12. elején fogom felvenni a német faktot mivel csak közép fokut szeretnék belőle szerintem jo lesz igy de a német tanárom mondta hogy 3 faktot is lehet választani!
2010. máj. 13. 16:34
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is lehet 3 faktot választani, ismerősöm van magyar-töri-infón (jogász lesz, de kell 5. tantárgynak vmi :D)

Ha viszont nálatok csak kettőt lehet(ezen meglepődnék), akkor a németet hagyd ki. Föcit leadod 11. után miután leérettségizel, és utána felveszed a németet ha lehet.

Vagy nem veszed fel a föcit, de bejársz rá, ha lehet egyezkedni a tanárral és nem ütközik semmivel.

A föci érettségit mindenképpen le kéne raknod 11.be, jobb az előrehozott mert akkor csak arra koncentrálsz és nincs vele bajod 12.ben

pénzügy-számvitel pedig jó választás ;)

2010. máj. 13. 18:37
 13/19 A kérdező kommentje:
kedves utolsó!köszönöm válaszod!Azt mondta a német tanárom hogy 12.-ben mehetek faktra,így bejelölhetem a földrajzot és a matekot csak már meg azt nem tudom hogy emelt vagy közép szintűt válasszak a közép az egyszerű viszont az emelt már bonyolultabb igaz ott lesz a fakt de ha nem érzem magam az emeltre készen akkor attól hogy matek emeltre jelentkeztem mint fakton attól el válalhatom a közepet ha meg gondolom magam igaz? utolsónak még:hogy hol tanulsz vagy esetleg hamár dolgozol?
2010. máj. 13. 19:17
 14/19 anonim ***** válasza:

utolsó vok :)

még gimis vagyok, de én is pénzügy-számvitelt fogok választani, csak ezért mondtam, hogy jó választás ;)

amúgy a fakt nem kötelez az emelt szintű érettségire, csak megadja rá a lehetőséged, hogy felkészülj.

2010. máj. 13. 19:50
 15/19 A kérdező kommentje:
na már csak az a kérdésem hogy a matek fakt emelt legyen vagy közép azt is oda kell írni!??
2010. máj. 14. 06:58
 16/19 anonim ***** válasza:
Mármint, hogy milyen szinten szeretnél belőle érettségizni, szerintem azt nem most kell eldönteni.
2010. máj. 15. 13:06
 17/19 A kérdező kommentje:
de fakt választás mellett el kell dönteni hogy közép vagy emelt de már emelt lett!
2010. máj. 15. 13:16
 18/19 anonim ***** válasza:

én azt javaslom, hogy 3fakt egyszerre...kiborító tud lenni, hidd el tényleg.

azt javaslom, hogy föci faktra csak egy évig járj és érettségizz, aki érti a föcit megtudja csinálni, láttam ilyet :)

szóval, azt javaslom, hogy jövőre vedd fel a matekot és a németet, németből érettségizz, nyáron nyelv vizsgázz, ezzel jól jársz, mert így nem kell majd utolsó évben bejárnod németre, ami minusz 4óra :) és felveheted a föcit

vagy: felveszed mindhárom tantárgyat megcsinálod ugyanígy a németet, föciből meg 12.év októberében leteszed, és utoljára márcsak matek, töri, magyar marad :) amiből a matekra kell koncentrálnod

de ha pénzügy-számvitelre mész akkor nem kell föci..

kke

2010. máj. 15. 17:49
 19/19 A kérdező kommentje:
én úgy terveztem hogy választot a föcit és akkor 11.-ben előrehozottan leteszem a németet meg 12.-ben a föci helyett felveszem a németet de közben a matekot emelt szinten fakton csinálom!na???jó lesz így?
2010. máj. 15. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!