Teljesen tanácstalan vagyok így fakt előtt mit tegyek?
Matek pénzügy-számvitelre kötelező. Tehát abból mindenféleképp menj faktra, még akkor is, ha csak középszintűzni szeretnél. Németből nem tudom hogy állsz, de ha van nyelvvizsgád, akkor felesleges a fakt, röhögve megcsinálod az érettségit.
Esetleg ha lehet olyat, akkor vedd fel most a matek-föcit, és ha leérettségiztél föciből, menj át németre.
köszönöm!Tisztelt utolsó akkor 12.-ben vegyem fel a németet?
tudom hogy nem felvételi tárgy a föci de magamtól nem tudnék rá jól felkészülni nincs nyelv vizsgám sem de szeretem a németet és 4-5 között mozgok!
ha nem felvételi tárgy a föci, akkor miért akarsz belőle érettségizni? vagy ez lenne a választodtad?
ha föcit tanultad már 2 évet, akkor ne vedd fel. egyedül is fel tudsz rá készülni, ha akarsz.
megteheted, hogy majd csak 12ben veszed fel a faktot mondjuk németből, de akkor a 11es emelt anyagból osztályozót kell tenned, amire úgy szintén egyedül kell felkészülnöd.
föci nem számit, tehát teljesen mindegy, hogy hányas lesz. egy 3asra meg simán meg lehet írni atlaszból. így minek menni faktra belőle?
matek németet válaszd inkább.
Nekem föci volt a választott, abból jártam faktra, holott német szakra mentem. Ennek ellenére azt mondom, h abból menj faktra, ami később is kell a továbbtanulásnál. A föci nem nehéz, egy kis logikával és térképpel simán kivitelezhető 4-es, 5-ösre.
Ez az én javaslatom, de persze te döntesz.
szia! en is 3 faktot akartam, iden erettsegiztem.
matek-nemet-biosz ra akartam menni, de en megbeszeltem a tanarral.
annyi volt, h en a letszamban nem voltam benne, de bejarhattam. probald meg te is, ha latja a tanar , h igyekszel es fontos neked biztos megengedi, h latogasd a faktot, ha az akkor van amikor nem utkozik a masik faktoddal.
Nekünk pl. azt tanácsolták, hogy ha lehet, akkor minél kevesebb faktot vegyünk fel, hogy ne terheljük túl magunkat.
Szerintem is hagyd inkább a földrajzot, ha az nem kell, mert ha a pénzügy és számviteli szakon nem számítják be, akkor felesleges. Ha beszámítják akkor persze nem, és akkor a németről kellene letenned.
Szóval most mondjuk felveszed a föcit, megcsinálod előrehozottan, és következő évben leadod és helyette jöhet a német. A matek faktot mindenképp érdemes idén felvenned, mert utána már nagyon nehéz lesz bekapcsolódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!