Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet, hogy nem kellene angol...

Lehet, hogy nem kellene angol nyelvet tanulnom? Alább írom, hogy miért.

Figyelt kérdés

Szeretnék nyelvet tanulni a munkaerőpiacon való jobb kilátás érdekében.

Az angolt megpróbáltam, de nagyon nehezen tanulom: egyrészt a kiejtés miatt, másrészt pedig az írás miatt is. Nagyon nehezen ismerem fel az angol kifejezéseket sokszor a szövegben. Annyira furcsán beszélnek.

A németet is hallgattam, és tanulgattam: nekem sokkal könnyebbnek tűnik. bonyolult a nyelvtan, de közel érzem a magyarhoz.

Szerintetek némettel fogok boldogulni? Vagy próbáljam az angolt valahogy?

2017. febr. 3. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos az angol ma nagyon alap, habár attól függ, hogy mennyire "nagy" céljaid vannak, ha "csak" szakmunkáskodni mennél ki németbe' akkor a német neked sokkal de sokkal hasznosabb lesz.

Mielőtt félerértés esne nem akarom leszólni ezt az utat sem sőt adott esetben sokkal jobban járnak mint a nagyravágyó, több nyelven beszélő diplomások ahol a vége az lesz, hogy callcenter...

2017. febr. 3. 11:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi a célod. Ha egy multihoz szeretnél bekerülni irodai munkára, akkor angol, mert ők az esetek legnagyobb részében ezt várják el. Ha viszont esetleg azt fontolgatod, hogy Ausztriába, Németországba vagy Svájcba mész dolgozni, akkor természetesen a német a nyerő.
2017. febr. 3. 12:18
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen, érdemesebb átgondolnom a konkrét célokat. mert, ha Németország lesz a cél, természetesen a német.

Idehaza esetleg melyekkel lehet jobban boldogulni?

2017. febr. 3. 13:04
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Az a baj, hogy az angol ma mar annyira alap, hogy lassan hiaba beszelnel franciaul meg nemetul felsofokon, ha nem beszelsz angolul, sok helyen nem tudsz feladatokat ellatni. Minden kezdet nehez, de utana hamar ra lehet jonni, hogy nincs egyszerubb nyelv az angolnal.
2017. febr. 3. 15:27
 5/10 anonim ***** válasza:

"... nincs egyszerubb nyelv az angolnal."

Megkérdezhetem, hogy Te milyen szintű angol nyelvtudással rendelkezel valóban, a gyakorlatban? :)

2017. febr. 3. 17:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Angolul tanulok az egyetemen, a parommal is csak angolul tudunk beszelni (meg az o anyanyelven de azt nem hasznaljuk sokszor), plusz meg ket idegennyelven beszelek folyekonyan, ezek ismereteben tudom ezt kijelenteni, kedves utolso.
2017. febr. 3. 18:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Döntöttem. Angol lesz. Azért, mert ha nem igen megyek most el egy ideig külföldre. Idehaza mindenhova elvárás az angol tényleg. Megerőltetem magam az angol nyelvet illetően. Később belekóstolok abba a nyelvbe, amelyik országba ellátogatok.
2017. febr. 4. 14:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ha nem tetszik, kár erltetni. Én nem tudok angolul (jó, alapdolgokat értek, meg mondok), németül igen, és német nyelvterületen simán elboldogulsz vele.

Mivel alapból a németet pártolod, hidd el, jobb, ha azzal kezdesz.

Én nem szeretem, nem tudom kiejteni az angolt, a német viszont nagyon jó (Svájcban élek, így hasznos, bár a kettő két külön nyelv, de írásban Hochdeutsch van), tetszik.

2017. febr. 5. 12:20
 9/10 anonim ***** válasza:

És még annyit: simán elmehetsz német multihoz, egy csomó helyen (Audi, Opel, BMW...) német az elvárás, csak persze meg kell találni azokat a helyeket.

Unokabátyám perfekt német, mindig is azt akarta csinálni, és egyetemen megpályázott egy ösztöndíjat Ausztriába, lediplomázott, és szinte azonnal el tudott helyezkedni egy német cégnél.

Angolból csak alap tudása van (amit a párjával beszélt).

2017. febr. 5. 12:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Érdekes, amit írsz. Lesz egy pár kérdésem tőled.
2017. febr. 5. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!