Lehet, hogy nem kellene angol nyelvet tanulnom? Alább írom, hogy miért.
Szeretnék nyelvet tanulni a munkaerőpiacon való jobb kilátás érdekében.
Az angolt megpróbáltam, de nagyon nehezen tanulom: egyrészt a kiejtés miatt, másrészt pedig az írás miatt is. Nagyon nehezen ismerem fel az angol kifejezéseket sokszor a szövegben. Annyira furcsán beszélnek.
A németet is hallgattam, és tanulgattam: nekem sokkal könnyebbnek tűnik. bonyolult a nyelvtan, de közel érzem a magyarhoz.
Szerintetek némettel fogok boldogulni? Vagy próbáljam az angolt valahogy?
Sajnos az angol ma nagyon alap, habár attól függ, hogy mennyire "nagy" céljaid vannak, ha "csak" szakmunkáskodni mennél ki németbe' akkor a német neked sokkal de sokkal hasznosabb lesz.
Mielőtt félerértés esne nem akarom leszólni ezt az utat sem sőt adott esetben sokkal jobban járnak mint a nagyravágyó, több nyelven beszélő diplomások ahol a vége az lesz, hogy callcenter...
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen, érdemesebb átgondolnom a konkrét célokat. mert, ha Németország lesz a cél, természetesen a német.
Idehaza esetleg melyekkel lehet jobban boldogulni?
"... nincs egyszerubb nyelv az angolnal."
Megkérdezhetem, hogy Te milyen szintű angol nyelvtudással rendelkezel valóban, a gyakorlatban? :)
Szerintem meg ha nem tetszik, kár erltetni. Én nem tudok angolul (jó, alapdolgokat értek, meg mondok), németül igen, és német nyelvterületen simán elboldogulsz vele.
Mivel alapból a németet pártolod, hidd el, jobb, ha azzal kezdesz.
Én nem szeretem, nem tudom kiejteni az angolt, a német viszont nagyon jó (Svájcban élek, így hasznos, bár a kettő két külön nyelv, de írásban Hochdeutsch van), tetszik.
És még annyit: simán elmehetsz német multihoz, egy csomó helyen (Audi, Opel, BMW...) német az elvárás, csak persze meg kell találni azokat a helyeket.
Unokabátyám perfekt német, mindig is azt akarta csinálni, és egyetemen megpályázott egy ösztöndíjat Ausztriába, lediplomázott, és szinte azonnal el tudott helyezkedni egy német cégnél.
Angolból csak alap tudása van (amit a párjával beszélt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!