Milyen nyelve (ke) t érdemes tanulnom, ha jogira akarok menni?
Jelenleg angolt és franciát tanulok. Tudom, hogy az angol mindenképpen kell (hamarosan meg is lesz a C1), és arra gondoltam, hogy kb egy év múlva ilyenkorra jó lenne, ha megvan a francia B2 (ezt csak nemrég kezdtem el intenzívebben tanulni). Ha jogira megyek (3 év múlva érettségizek), milyen nyelve(ke)t èrdemes addig is megtanulnom? A német szükséges, sok olyan könyvet kell elolvasni, ami németül van? Ha a latint/olaszt tanulom meg, annak több értelme van?
Köszönöm előre is!
16/L
LAtinnak nincs értelme. Lesz majd latin egyetemen, az elég is lesz.
A német sokkal hasznosabb lenne, mint az olasz, szóval ha teheted, akkor inkább azt tanuld.
Semmi de semmi haszna nincs a latinnak. Nem beszélni fogtok latinul, csak fogalomnevek vannak. Ha te tudsz latinul egy pohár vizet kérni akkor azzal semmi előnyöd nem lesz.
Ha tényleg tudsz angolul meg franciául akkor én a németet javasolnám inkább. Viszont egy B2 szintű francia után nehogy neki állj más nyelvek, inkább azt is vidd fel az angol szintjére. Aztán 2-3 év múlva mire ez meglesz, ráérsz kitalálni mit szeretnél.
egyik munkanyelve és a diplomáciában is fontos.
Bocs, entert nyomtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!