Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem tudom felismerni az angol...

Nem tudom felismerni az angol igeidőket?

Figyelt kérdés
Már feladatokat egész jól tudok megoldani, nagyjából értem is. De ha arra kerül a sor, hogy kitalálok egy mondatot és azt mondjam el angolul vagy írjam le, nem nagyon megy. Nem tudom mit használjak, hiába tudom a szabályokat. A másik a bajom, de ez már a feladatoknál is, hogy a kérdéseket semmikor sem ismerem fel. Ezen hogy lehet segíteni, mit kell gyakorolnom? Azt hozzátenném, hogy magyar mondatokat is nehezen tudok lefordítani angolra, de fordítva már elég könnyű.

2017. jan. 9. 16:00
 1/1 anonim ***** válasza:

"Nem tudom mit használjak, hiába tudom a szabályokat."

Ebben némi ellentmondást érzek. Hiszen a "szabály" megmondja, milyen helyzetben kell mit a használni. Ugye, nem a szabály mondja meg, hanem a józan ész, annak ismerete, hogy a Zangol mikor mit használ. Most akkor tudod, mikor mit használ, vagy nem?

"a kérdéseket semmikor sem ismerem fel" Ezt hogy érted? Hiszen eleve kérdőjel van a kérdés végén.

2017. jan. 10. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!