Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi ez az angol szó? Nem tudom...

Mi ez az angol szó? Nem tudom hallásból felismerni!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3-4 hónapja angol (amerikai) műsorokat, talkshowkat, interjúkat és filmeket nézek. Többször hallottam már egy szót, amit nem tudok pontosan, megpróbálom így elmagyarázni. Úgy hangzik, minthogyha az "other" szót mondaná egy határozott l betűvel az elején, tehát ezt mondja: "ládör". A legtöbbször ez a szókapcsolat: "ládör" people... Mi lenne ez a szó? Régóta kutatok utána, de sajnos még nem jártam sikerrel... :/

2014. ápr. 21. 23:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Louder? De ha jobban körbe írtad volna a szövegkörnyezetet.
2014. ápr. 21. 23:44
 2/14 anonim ***** válasza:

Gondolom ezt akkor mondjak, mikor elbucsuznak, pl. reklam elott?

Mert akkor "later people" vagyis 'kesobb emberek' a kifejezes.

A see you later szlengesitett/egyszerusitett "ládör" valtozata.

2014. ápr. 21. 23:47
 3/14 anonim ***** válasza:
Esetleg linkelhetnél is egy ilyen műsort, úgy könnyebb lenne, mint ilyen tippelt kiejtéssel. Elég sok szó van az angolban. Továbbá egy kiejtést nem fogsz tudni leírni csak így szimplán, van UK és US angol (Hiába írod zárójelben, hogy amerikai, ha nem tudjuk, hogy mi az, akkor hogyan higgyük el?), stb..
2014. ápr. 21. 23:49
 4/14 anonim válasza:
Loud/louder - hangos
2014. ápr. 21. 23:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Talán a BOTHER az, csak nem értetted tisztán
2014. ápr. 21. 23:51
 6/14 anonim ***** válasza:
louder people, amikor arra buzditja a kozonseget a musorvezeto, hogy hangosabban oruljenek/tapsoljanak/visongjanak
2014. ápr. 21. 23:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Linkelj be egyet, és mutass rá hogy pontosan hol mondják. Ennek így nincs sok értelme.
2014. ápr. 21. 23:54
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
A louder people elég életszerűtlen, hogy sokszor elhangzana... szvsz
2014. ápr. 21. 23:55
 9/14 A kérdező kommentje:

Pl. ebben a videóban, 1:34-kor is elhangzik, most hirtelen ezt a videót találtam csak: http://www.youtube.com/watch?v=wY43Emlv584

Köszönöm az eddigi válaszokat, a louder szerintem is ki van zárva.

2014. ápr. 22. 11:43
 10/14 anonim ***** válasza:
lot of?
2014. ápr. 22. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!