Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó angolosok, tudnátok nekem...

Jó angolosok, tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés
Ez így helyes? I'm said to take after my father.

2014. ápr. 21. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:
hát végül is ja, szószerinti fordítás: azt mondják hogy apámra ütök. de talán úgy szebb hogy it's said that i take after my father.
2014. ápr. 21. 09:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Teljesen jó, szép, angolos.
2014. ápr. 21. 10:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2014. ápr. 21. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Helyes nyelvtanilag, de anyanyelvűek között valószínűleg olyasmit hallhatsz inkább, hogy:

I've been told I take after my father.

I've been told many times that I take after my father.

2014. ápr. 22. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Fölösleges kijavítgatni, így is jó, ahogy a kérdező írja. Vannak verziók, de azok egy picit mást jelentenek.

Ez így most az, hogy általában az járja, azt mondják rólam, az a közvélekedés, hogy apámra ütök.

Az "I've been told" IS jó, csak az olyasmi, hogy "nekem azt mondta valaki, hogy apámra ütök".

2014. ápr. 22. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Értem, hogy mint mondasz és nem is vitatkozom. Azt is írtam, hogy helyes. Csak a saját véleményemet írtam le. Én ilyen jellegű mondatokat inkább így használok. (ha pl nem nekem mondták, v csak visszahallottam, vagy nem emberről van szó). Pl.: I'm said to be jerk but I'm not. London is said to be a cool city but it really isn't one. He's said to be a nice guy.

Még egy régebbi kérdésnél úgy emlékszem olvastam, hogy tanítasz angolt, úgy hogy nem is írnék többet, biztosan érted, hogyan közelítettem meg a dolgot. Itt szerintem az a lényeg, hogy konkrétan neki mondja sok ember, hogy az apjára ütött. Miley Cyrusnál azt mondanám, hogy Miley's said to take after her dad. (ha ez a rajongók véleménye lenne pl.)

Persze nem biztos, hogy jól értelmezem. Kérdezőnek, nyilván minden további nélkül mondhatod amit írtál.

2014. ápr. 22. 15:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2014. ápr. 22. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!