Mit ajánlanátok, ha a 3 nyelv közül lehet választani: Német, Francia, Orosz, Latin?
Sziasztok!
Most nem róla van szó, hanem az egyik ismerősömről, mert középiskolában ezt a 4 nyelvet lehet választani angol mellé. A német az kilőve, mert abból lesz nyelvvizsgája. Így marad a 3. Én tanultam latinul és németül, franciáról és oroszról semmit sem tudok. Ő annyira az oroszt a ciril írás miatt nem akarja. A latint pedig nem azért nem ajánlottam, mert ""reális"" haszna nincsen, hanem azért, mert nem igazán érdekli a humán tantárgyak, és a római kultúra iránt sem mutat érdeklődést. A franciát én nem tudom, de a kiejtést illetően hallottam róla borzadalmakat... Ti mit választanátok?
Francia és orosz is jó. Én az oroszt választanám, szerintem nem kéne megijedni a cirill betűktől nincs abban semmi vészes.
A latin akkor lenne jó ha valami orvosi pályára menne továbbtanulni később, mert ott biztosan kell.
Franciát. Egyáltalán nem borzadalom megtanulni a kiejtést. Az én véleményem szerint dallamos, könnyebben tanulható nyelv, mint a német. Ráadásul sok országban hivatalos nyelv is, ami később hasznos lehet. Az oroszt akkor kell választani, ha pl. külkereskedő lesz, mert a rendszerváltás óta nemigen tanították. Így most az ezen a nyelven tudókból van hiány. Amúgy bármelyiket választja, jól fog járni. Tudod:
annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz. :)
Ez 4 nyelv, nem 3 :-)
Amúgy anyu tanult latint, és könnyebben tanul más nyelveket (neki kötelező volt, pedig nem egészségügyi suliba járt).
3 nyelv közül nem tudok dönteni: latin, francia, orosz; mind hasznos lehet, a némettel nem tudok megbirkózni, már próbáltam.
angollal a francia könnyű mert az angol a franciából vett át..
az a hátránya h nagyon sok az igeidő és az igék ragozása is eltér az angoltól utt ugye csak 3 alak van...
a kiejtés nem vészes..
csak tanulni kell..
én franciára szavazok!
annak nagy hasznát tudja venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!