Name des Patienten
Name der Mutter
Wohnanschrift
Vom Arzt krankgeschrieben
Code für Arbeitsunfähigkeit
Betriebsunfall?
Ambulanter Patient
Behandelnder Arzt, laut Chefarzt arbeitsfähig
Anzahl der Tage der Arbeitsunfähigkeit
An 'u311':
Teljesen igazad van ami a teljes mondatot és az összefüggést illeti. Még egy ilyen egyszerű mondatot is máshogy mond az ember, ha mondjuk beszélget valakivel (>> "Laut Chefarzt ist er arbeitsfähig"), vagy ha mondjuk ezt valahova hivatalosan be kell nyújtani (>> "Vom Chefarzt für arbeitsfähig erklärt").
Ami pedig az "Erwerbsfähigkeit" kifejezést illeti, be kell valljam csak azért voltam ilyen nagyokos az "Erwerbsminderung" szóval, mert kutakodtam egy kicsit a neten és a következőt találtam:
"Als „Erwerbsunfähigkeit“ wurde bis zum 01.01.2001 der Zustand bezeichnet, wenn ein Arbeitnehmer aufgrund einer Krankheit oder Behinderung nicht in der Lage war, für seinen Lebensunterhalt durch Arbeit zu sorgen. Seitdem wird von der „Erwerbsminderung“ gesprochen, ...."
Merthogy nem vagyok se munkaügyis, se munkajogász...
an "Rick":
Igen, ez mar Terminologie. De az orvos kifejezesen is lehet gondolkozni: Ez esetben "behandelnder Arzt" valahogy nekem jobban hangzik, mivel ilyen esetben- igazolas- egy Chefarzt nem foglalkozik ilyesmivel, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!