Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy mondják németül, hogy...

Hogy mondják németül, hogy főorvos szerint keresőképes?

Figyelt kérdés

2016. okt. 3. 06:23
1 2
 11/16 Rick Mave ***** válasza:
100%

Name des Patienten

Name der Mutter

Wohnanschrift

Vom Arzt krankgeschrieben

Code für Arbeitsunfähigkeit

Betriebsunfall?

Ambulanter Patient

Behandelnder Arzt, laut Chefarzt arbeitsfähig

Anzahl der Tage der Arbeitsunfähigkeit

2016. okt. 3. 19:43
 12/16 Rick Mave ***** válasza:
100%

An 'u311':

Teljesen igazad van ami a teljes mondatot és az összefüggést illeti. Még egy ilyen egyszerű mondatot is máshogy mond az ember, ha mondjuk beszélget valakivel (>> "Laut Chefarzt ist er arbeitsfähig"), vagy ha mondjuk ezt valahova hivatalosan be kell nyújtani (>> "Vom Chefarzt für arbeitsfähig erklärt").

Ami pedig az "Erwerbsfähigkeit" kifejezést illeti, be kell valljam csak azért voltam ilyen nagyokos az "Erwerbsminderung" szóval, mert kutakodtam egy kicsit a neten és a következőt találtam:

"Als „Erwerbsunfähigkeit“ wurde bis zum 01.01.2001 der Zustand bezeichnet, wenn ein Arbeitnehmer aufgrund einer Krankheit oder Behinderung nicht in der Lage war, für seinen Lebensunterhalt durch Arbeit zu sorgen. Seitdem wird von der „Erwerbsminderung“ gesprochen, ...."

Merthogy nem vagyok se munkaügyis, se munkajogász...

2016. okt. 3. 19:57
 13/16 anonim ***** válasza:

an "Rick":

Igen, ez mar Terminologie. De az orvos kifejezesen is lehet gondolkozni: Ez esetben "behandelnder Arzt" valahogy nekem jobban hangzik, mivel ilyen esetben- igazolas- egy Chefarzt nem foglalkozik ilyesmivel, nem?

2016. okt. 4. 09:27
 14/16 Rick Mave ***** válasza:
Szerintem az lehetett (persze csak okoskodok), hogy a táppénzes papíron van egy olyan rubrika, hogy "Kezelőorvos (behandelnder Arzt): ..........", ahova az lett a beírva, hogy "főorvos szerint keresőképes". Svájcban, vagy itt Németországban persze elképzelhetetlen lenne, hogy egy főorvos foglalkozzon ilyennel, de Magyarországon ahogy látom egészen elképesztő dolgok lehetségesek...
2016. okt. 4. 10:22
 15/16 anonim ***** válasza:
:)
2016. okt. 4. 12:36
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!
2016. okt. 5. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!