Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ahhoz hogy főorvos legyek,...

Ahhoz hogy főorvos legyek, mit kell tennem?

Figyelt kérdés

Hány évig kell suliba járnom és meddig kell gyakornoknak lennem?

vagy hogy van az egész és milyen tantárgyak kellenek ozzá???

2009. nov. 6. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen főorvos akarsz lenni? Ha lennének ötleteid, hogy milyen szakterületen szeretnél ténykedni, akkor könnyebb lenne konkrétumokat mondani. Az, hogy "főorvos", igen tág dolog.
2009. nov. 6. 13:36
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

szia!

Édesem (bocsi, csak a hangulatkeltés miatt..), ahhoz hogy főorvos legyél, először ORVOSnak kell tanulnod. És igazából minden attól függ, hogy milyen orvos szeretnél lenni! Nem vagyok biztos benne, majd jön okosabb és kijavít, de úgy tudom először rezidens leszel (tanuló orvos), aztán plusz x év az orvosin és leteszed a szakorvosit. Onnan praktizálsz és még x év (sztem min. 5 év), amíg főorvos lehetsz.

2009. nov. 6. 13:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz,hogy főorvos lehess orvosi egyetem+rezidensi+szakorvosi+ x év munkaviszony valahol Időben ez azt jelenti, hogy 6 év nappali amikor a tanuláson kívül nincs más dolgod és kb 10-12-15 év vagy több munka mellett mire főorvos leszel. Tanulj tinó ökör lesz belőled.

Sok sikert!

2009. nov. 6. 13:54
 4/12 anonim ***** válasza:
13:54-nek van igaza. Másrészt még így sem garantált, hogy főorvos lehetsz. Ez attól is nagyban függ, hogy mennyire vagy jó orvos. Mert a kórházban ahol dolgozol minimum a legjobbnak kell lenned.
2009. nov. 6. 14:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Jó azt tudom hogy jó orvosnak kell lennem hogy főorvos legyek!!DE mennyi idő alatt? és miből kellene érettségiznem???
2009. nov. 6. 14:55
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
orvos akkor lehetsz, ha elvégzel egy orvosi egyetemet. ehhez biológiából EMELT érettségi és kémia VAGY fizika közép vagy emelt érettségi szükséges. ha jól teljesítesz, felvesznek az orvosira. ez 5 év + szakosodás (2 év mondjuk). Aztán megpróbálsz elhelyezkedni valahol egy kórházban (a szakodtól függ, hogy mennyire van rád szükség), hogy lehetsz-e főorvos az a munkád minőségétől függ, illetve hogy a jelenlegi főorvos felhagy-e a munkával (pl. nyugdíj) és a helyébe léphetsz-e. szóval olyan 9-10 év, ha szerencsés is vagy, az ész és a szorgalom mellett.
2009. nov. 6. 15:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Emelt biosz, emelt kémia, majd fog kelleni egy közép fokú nyelvvizsga is a diplomához.

Egyetem 6 év + 2 év a szak + mire elismernek a szakmádban vagy a munkahelyeden az még 10-15 év. Ez így összesen kb 20 év érettségi után.

2009. nov. 6. 15:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Biológia és fizika vagy kémia, emelt szinten. Az éveket már leírták, 40 éves korod előtt ne számíts rá. De mért akarsz te pont főorvos lenni?
2009. nov. 6. 15:07
 9/12 anonim ***** válasza:
szerintem sokat nézte a vészhelyzetet:) ami mondjuk nem baj, ihletet a TV-ből is lehet venni, ha úgy hozza a lépés:)
2009. nov. 6. 15:29
 10/12 anonim ***** válasza:

13:54 vagyok

Mennyi idő alatt kell leérettségizned? Nem árt normál idő alatt:) Emelt szintű kell matek, fizika biológia vagy kémiából. www.felvi. hu

S akkor most számolj velem: orvosi egyetem 6 év

rezidensi kb 2-3 év ( ha sehol sem buksz)

szakorvosi újabb 2-3 év ( területtől függ)

Aztán kell szakorvosi gyakorlatot szerezned és nem árt néhány tudományos fokozat sem, cikkek megírásával és kutatással töltött praktizálással év ami lehet újabb 3-4 de akár 10 év is. Hiszen nem lehetsz azonnal főorvos végig kell járd a ranglistát. Ez soktényezős dolog.

Tehát ha összeadod velem ez érettségitől számítva:17-27 év melo!!!

Hajrá!

2009. nov. 6. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!