Melyiket érdemesebb tanulni második nyelvnek? Az oroszt vagy japánt?
Mindkettő egyformán érdekel és nem könnyen tudok dűlőre jutni a dologgal. Az egyik pillanatban az egyik érdekel jobban a másikban a másik. Mind a kettő meg nem valami szerencsés. .__.
Szóval ilyesmikre lennék kíváncsi, hogy melyikkel mennék többre mint második nyelv? Még akkor is, ha nem maradnék itthon, hanem külföldre mennék.
/Kis segítségként, angolt tanulom elsőként, szeptembertől végzős leszek. Az iskolában lévő második nyelvre vonatkozó választásomat meg marhára elszúrtam./
Nem akartam leharapni senki fejét és nem is állt szándékomban, de ha így érzed akkor bocsánat.
Nyílván gondoltam, hogy az atya úristen se fogja tudni ezért is írtam most...
Én most kerestem munkát idegen nyelvekkel - nem ezzel a kettővel, de átnyálaztam kb. minden hirdetést ahova nyelvek kellettek.
Orosz tudással elég sok embert keresnek, multik is, kisebb hazai cégek is. Ügyfélszolgálatra (több nagy multi is, mindegy milyen diploma), pénzügyi, gazdasági szektorba is (nem feltétlenül közgazdász diplomával). Kereskedelmi, kapcsolattartói állásoknál is láttam több helyen oroszt.
Japán nyelvtudással egy állás rémlik, tolmácsot kerestek. Hónapok óta kint volt a hirdetés, tehát biztos nincs megfelelő jelentkező és jól megfizetnék ha lenne alkalmas ember.
Szóval szerintem az orosszal sokkal több lehetőség van itt Magyarországon, de a japánosokat meg biztos jobban megfizetik, megbecsülik, mert kevés van belőlük.
Az oroszt valószínűleg hamarabb / könnyebben elsajátítanád olyan szinten, hogy a munkádban is használd.
Külföldön attól függ, melyik országba mennél... de Európában valószínűleg többre mész az orosszal. Ausztráliában viszont lehet hogy a japán előnyösebb, nem tudom.
A végső konklúzióm: mindkettőnek van előnye, hátránya, mindegyikkel nagyot húzhatsz ha belekezdesz, ártani egyik sem fog. Tényleg azt próbáld eldönteni, melyik kultúra irodalma/zenéje/építészete/filmművészete stb. áll hozzád közelebb, annál nagyobb lesz a motiváció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!