Hi! Angolul nagyjából már beszélek ez az első nyelvem. Második nyelvnek (most nem mondjátok h német, francia) Oroszt vagy spanyolt érdemesebb e választanom?
én spanyolt tanulok, és kedvelem is, de oroszt érdemesebb Európában.
a fiatalok körében sztem most mindkettő felkapott lett, nemtom melyiket beszélik kevesebben, talán spanyolt kevesebb gimiben tanítanak.
ezek a statisztikák szerint, az orosz nyelvből kevesebben tettek orosz nyelvvizsgát, mint spanyolt, de aki oroszt tett, százalékosan nagyobb esélye volt, hogy sikerüljön.
ez gondolom nem azt jelenti, hogy az orosz könnyebb a spanyolnál, inkább azt, hogy az oroszra jobban felkészülnek a vizsgázók..
ha oroszt tanulsz Oroszország, ha spanyolt tanulsz Spanyolország és Dél-Amerika nyílik ki előtted..
gazdasági és politikai szempontból: orosz
turizmus szempontjából: spanyol
Az oroszt válaszd, ha nem számít, hogy kicsit nehezebb nyelv, mint az angol vagy a spanyol.
A spanyolt válaszd, ha a nyelvtanulás nagyon nehezen megy számodra és valami könnyűt akarsz tanulni.
Igazából egész Európában az angol a meghatározó. Németet sem érdemes már, Németországban az összes üzleti ügyet angolul folytatják-persze ha van külföldi fél. Spanyol nagyon szép nyelv, de itt, Közép- Európában annyi szerintem nem tudod hasznosítani, hacsaknem akarsz mondjuk légiutaskísérő lenni. Mert akkor ott, az orosszal semmit nem kezdesz. Én franciát tanulok, és azthiszem lesz is haszna. Európai Unio hivatalos nyelve az angol mellett. Viszonylag kevesen beszélik az országban, de az európai viszonylatban annál nagyon szerepe van. Szóval szerintem nagyon gondold meg, mert a francia akkor már sokkal hasznosabb nyelv, itt, mint a spanyol.
Oroszt soha nem választanám amúgy. Az oroszok is beszélik az angol. Egyedül a franciák kényesek annyira a nyelvükre, hogy elvárják, hogy az emberek beszéljék azt. És ha te beszéled, úgymond nyert ügyed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!