Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hi! Angolul nagyjából már...

Hi! Angolul nagyjából már beszélek ez az első nyelvem. Második nyelvnek (most nem mondjátok h német, francia) Oroszt vagy spanyolt érdemesebb e választanom?

Figyelt kérdés
tehát spanyol -orosz közül melyiket érdemes választanom?ja most ne írjátok h latin-amerika mert azt én is tudom h ott a spanyol megy de itt akarok maradni szóval az érdekelne h magyarországon a 2 közül melyiket beszélik fiatalok kevesebben(úgy hallom spanyol most felkapott)illetve az h cégek melyiket keresik jobbankössz
2010. máj. 12. 19:06
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Az oroszt. A gazdaságban/politikában egyre fontosabb lesz, mert Oroszország egyre nagyobb szerepet játszik ezeken a területeken. Én mindenképpen azt választanám.
2010. máj. 12. 19:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

én spanyolt tanulok, és kedvelem is, de oroszt érdemesebb Európában.

a fiatalok körében sztem most mindkettő felkapott lett, nemtom melyiket beszélik kevesebben, talán spanyolt kevesebb gimiben tanítanak.

2010. máj. 12. 19:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ hogy mik a terveid, melyik tetszik jobban. Amúgy mindkettővel lehet kezdeni valamit:)
2010. máj. 12. 20:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is oroszt.Én is ezt választottam.Aztmondják hogy a gazdaság nagyon orosz irányba fog hajolni (illetve már hajlik),emiatt is hasznos, a másik hogy pl egy orosz-magyar tolmács/fordító munka jól jövedelmezhet.
2010. máj. 12. 22:01
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

ezek a statisztikák szerint, az orosz nyelvből kevesebben tettek orosz nyelvvizsgát, mint spanyolt, de aki oroszt tett, százalékosan nagyobb esélye volt, hogy sikerüljön.

ez gondolom nem azt jelenti, hogy az orosz könnyebb a spanyolnál, inkább azt, hogy az oroszra jobban felkészülnek a vizsgázók..

ha oroszt tanulsz Oroszország, ha spanyolt tanulsz Spanyolország és Dél-Amerika nyílik ki előtted..

gazdasági és politikai szempontból: orosz

turizmus szempontjából: spanyol

2010. máj. 13. 08:12
 6/10 A kérdező kommentje:
kössz ez hatásos volt azt hiszem maradok az angol-orosz párosítás mellett
2010. máj. 13. 14:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Az oroszt válaszd, ha nem számít, hogy kicsit nehezebb nyelv, mint az angol vagy a spanyol.

A spanyolt válaszd, ha a nyelvtanulás nagyon nehezen megy számodra és valami könnyűt akarsz tanulni.

2010. máj. 14. 04:55
 8/10 anonim válasza:
57%

Igazából egész Európában az angol a meghatározó. Németet sem érdemes már, Németországban az összes üzleti ügyet angolul folytatják-persze ha van külföldi fél. Spanyol nagyon szép nyelv, de itt, Közép- Európában annyi szerintem nem tudod hasznosítani, hacsaknem akarsz mondjuk légiutaskísérő lenni. Mert akkor ott, az orosszal semmit nem kezdesz. Én franciát tanulok, és azthiszem lesz is haszna. Európai Unio hivatalos nyelve az angol mellett. Viszonylag kevesen beszélik az országban, de az európai viszonylatban annál nagyon szerepe van. Szóval szerintem nagyon gondold meg, mert a francia akkor már sokkal hasznosabb nyelv, itt, mint a spanyol.

Oroszt soha nem választanám amúgy. Az oroszok is beszélik az angol. Egyedül a franciák kényesek annyira a nyelvükre, hogy elvárják, hogy az emberek beszéljék azt. És ha te beszéled, úgymond nyert ügyed van.

2010. máj. 16. 13:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Én biztosan az oroszt választanám, annyira nem könnyű nyelv, de nagy haszna van!
2012. szept. 10. 14:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik az orosz
2015. febr. 3. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!