Melyiket érdemesebb tanulni második nyelvnek? Az oroszt vagy japánt?
Mindkettő egyformán érdekel és nem könnyen tudok dűlőre jutni a dologgal. Az egyik pillanatban az egyik érdekel jobban a másikban a másik. Mind a kettő meg nem valami szerencsés. .__.
Szóval ilyesmikre lennék kíváncsi, hogy melyikkel mennék többre mint második nyelv? Még akkor is, ha nem maradnék itthon, hanem külföldre mennék.
/Kis segítségként, angolt tanulom elsőként, szeptembertől végzős leszek. Az iskolában lévő második nyelvre vonatkozó választásomat meg marhára elszúrtam./
Ahogy elnézem Kérdező, még pár év nyalizás az oroszoknak, és kötelező is lehet megint...
"Április 4-ről szóljon az ének, felszabadulva zengjen a nép..."
Pont ma jött szembe velem egy diákmunka portálon, hogy bolti eladót keresnek, 700 Ft/óra, ha tud németül/angolul, 850Ft/óra, ha oroszul, 1300Ft/óra. :D
Lehet, hogy ez egy égi jel neked, Kérdező. :D
Köszi a válaszokat! :)
2esnek tudod az a baj, hogy egyforma az érdeklődésem mind a kettő felé nyelvi és kultúra szintjén is. Tehááát mondhatom azt is, hogy szívás. 😇
4es köszi feldobtad a napomat. 😂
Négyes ezt hol olvastad?
Ukrán-orosz anyanyelvi szintű tudással (külföldön végzett tanulmányok) keresek munkát, de sajnos nem nagyon megy...
Biomérnökivel szemezek nagyon abba az irányba szeretnék egyetemre is menni. Igen, lány vagyok...
Ausztráliát céloznám meg ha lenne rá lehetőségem a jövőben.
Aki az olaszt írta mint hasznosabb... Nézd, az olaszt tanulom kilencedik óta és isten ments. Igaz, direkt nem akartam róla írni, de mikor a tanár keresztbe vágja a nyelvről alkotott képedet (nem azt értem alatta hogy könnyű, hanem egyszerűen az akarástól és próbálkozástól való kedved elveszi) akkor azt mondom köszönöm nem. Olaszokhoz meg alapból se mennék még a jelenlegi helyzetben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!