Német, orosz, vagy olasz? Melyiket lenne érdemesebb választanom második nyelvnek, ha kémiával szeretnék tovább menni, pl. vegyésznek? Vagy az angol mellett ezek már nem annyira lényegesek?
Figyelt kérdés
2012. márc. 12. 15:20
3/9 A kérdező kommentje:
És orosszal nem érek semmit?
2012. márc. 12. 20:04
4/9 anonim válasza:
Van ismerősöm,aki üzletkötő,ő jól járt az orosszal (is).Mellette angolul és spanyolul is beszél.
5/9 anonim válasza:
német. harmadiknak mehet az orosz :)
6/9 A kérdező kommentje:
És mit érek vele a későbbiekben? Mert ahogy néztem az egyetemek követelményeit, vegyész szakon nem nagyon számít. A nyelvvizsga plusz pont, de az angol lesz.
2012. márc. 12. 22:54
7/9 anonim válasza:
későbbiekben: szerintem nemzetközi szinten többre mész a némettel, de ha épp olyan céghez kerülsz akiknek orosz kapcsolataik vannak akkor nyilván az orosz a hasznosabb. amúgy meg sztem német nyelvterületen jóval több az esély a munkára.
8/9 anonim válasza:
Én a németet tudnám ajánlani (én is azt tanulok), esetlegesen az olaszt. Az orosz nehéz nyelv, annál valamivel könnyebb a német, és talán több hasznod is lesz belőle. Viszont nem tudom mennyire hallottam jól, de az orosz is kezd vissza jönni (ha jól tudom). Javítsatok ki, ha nem! :) A németet ajánlom, de te tudod. Én nem bántam meg, hogy ezt a nyelvet választottam.
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítségeteket :)
2012. márc. 18. 09:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!