Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki tanítana engem olaszul,...

Valaki tanítana engem olaszul, angolért cserébe?

Figyelt kérdés
Az angolt amúgy is oktatom nyelvvizsgára is készítek fel embereket. Nekem felsőfokom van, de azért egy középfoknál erősebbet nem nagyon merek vállalni. Skype-ra gondoltam, nekem az nagyon bevált, sok órám van online, részint adom részint veszem :)
2011. dec. 26. 16:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Francba, én szívesen tanulnék angolt, de én nem tudok semmi nyelvet kiválóan:DDD
2011. dec. 26. 19:48
 2/6 anonim ***** válasza:

szia! nagyon érdekes ahogy leírtad. Hogy kezdted, hogy zajlik egy "óra"? ilyenbe én is nagyon szívesen belevágnék,én német szakos vagyok,németet szivesen tanítanék. Mit ajánlasz, esetleg honlap,vagy bármi,ahogy el lehet ezt kezdeni?

köszönöm szépen :) (esetleg ha az olasz helyett németbe vágnál bele,akkor szólj nyugodtan:))

2011. dec. 27. 12:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Németet már tanulta,, egy középfokú nyelvvizsgám (DSD) van belőle, de tudás az nincs mögötte, szóval lehet, hogy kéne németeznem is :D bár most tényleg olaszt szerettem volna tanulni, no mind1.

Hát első lépésként interneten hirdettem magam. Most 3 aktív diákom van, velük heti szinten 2x találkozom. 2 diákhoz én járok 1 viszont jön hozzám. Illetve van olyan is, aki mindig jelzi, hogy mikor van rám szükségem, ő skype-os.

Az órai felépítés az attól függ ,hogy mit akar a kedves diák. Van olyan - egy 11 éves kisfiú - akinek csak korrepetálásra van szüksége az angol óráihoz. Hozzá csak úgy elmegyek megbeszéljük mit vettek és azokat nézzük át, illetve ott találom ki akkor, hogy mi az, amit mi vegyünk.

Van olyan diákom, aki nyelvvizsgára készül. Nála van tudatos tematika. Konkrétan topicokat veszünk, óráról órára esszét íratok vele, kis nyelvtan de főleg szókincs és kommunikáció az, amire én nagyon rámegyek (1. mert ebből van hiányossága 2. mert ezeket oktatják a legkevésbé sajnos).

Aztán olyan is van, aki külföldre megy egy időre és csak pár alap kifejezést szeretne. Ezeket mindig összeírom neki, átküldöm közösen megbeszéljük stb.

Összességében azt tudom mondani, hogy nagyon szeretem azt, amit csinálok, de tudod nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik. Mire össze állítom az óra anyagát, vagy a nyelvvizsgázósnak összeírom a topichoz tartozó szavakat stb, hát azok plusz órák azon a 60 percen túl, amit ténylegesen a diákkal töltök.

Amit ajánlani tudok az a TÜRELEM! Egy csomószor volt már olyan, hogy a gyerek szájába rágtam a dolgot, de nem fogta fel, nem figyel, nem érti stb, ilyenkor megint a szájába kell rágni.

Ha bármi egyéb kérdés van, akkor csak írj, szívesen segítek :)

2011. dec. 27. 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:
hozzám is jár egy kisgyerek hetente,de kipróbálnám online is a dolgot. tudsz írni privátba 1-2 oldalt,ahol hirdetted magad? szerintem megpróbálom,sokat nem veszhetek vele :)
2011. dec. 27. 19:53
 5/6 anonim ***** válasza:
az lemaradt,hogy én írtam a 2. kommentet :) (nekem is DSD-m van,csak emelt szinten)
2011. dec. 27. 19:54
 6/6 A kérdező kommentje:

bocsi javítok, felsőfokon, mármint neked :) emelt szint az érettségi

na egyébként én egy pécsi hirdetőre tettem magam fel, valami csupapecs, vagy ilyesmi. Nem akartam ilyen "országos" hirdetőt használni, mert ott mindenki olvasná csak pécsi nem.

2011. dec. 27. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!