Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolra hogyan fordídhatom le...

Angolra hogyan fordídhatom le az egyetemi témavezetőt?

Figyelt kérdés
szotar.net supervisor -t ír, de nekem az sokkal inkább "főnök" -öt jelent. Használhatok-e esetleg egy más szót a supervisor helyett ebben az esetben? Köszönöm! :)
2016. júl. 27. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Használhatsz más szót, de szerintem ez a legelfogadtabb szó rá. Szó szerint azt jelenti "felügyelő", ami nagyjából takarja a feladatköröket is.
2016. júl. 27. 16:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Supervisor nekem is inkabb felugyelot jelent.

Moderator egy masik szo.

2016. júl. 27. 23:19
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Én eddig mindenkitől "supervisor"-t hallottam erre, úgyhogy szerintem az jó.
2016. júl. 28. 10:48
 4/9 anonim ***** válasza:
En meg nem hallottam "supervisor"-t erre a kifejezesre. Olvassatok el ezt ,jol elmagyarazza . [link]
2016. júl. 28. 11:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Supervisor. Nem tudom, miért kell ezen még ennyit agyalni.
2016. júl. 28. 11:27
 6/9 anonim ***** válasza:
#4: Az általad linkelt oldalon mit kell nézni?
2016. júl. 28. 11:59
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os. A moderator-t nezd. Ez ide a negfelelo szo. A link pontosan leirja, hogy miert.
2016. júl. 28. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor lehet én nem látom rajta a lényeget, de ott pont azt írja, hogy a "moderator" az, aki a konferenciákon levezeti a prezentációs szekciókat, ezt szerintem magyarul is moderátornak mondjuk.

Vagy az eredeti kérdést értettem félre, az is lehet. (#3 és #6 voltam)

2016. júl. 28. 17:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a supervisor a jó szó rá (a doktori.hu-n lévő munkákba, ha belenézel ott is letöbbször azt használják).

A wiktionary-n ezt írják definiciónak a szóra (most ebben esetben a második definició áll közelebb a valósághoz):

1. A person with the official task of overseeing the work of a person or group, or of other operations and activities.

2. A person who monitors someone to make sure they comply with rules or other requirements set for them.

3. (US) In certain states, an elected member of the governing body for a county which is called the board of supervisors.

2016. júl. 28. 18:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!