Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 11-be megyek, jelenleg 2...

11-be megyek, jelenleg 2 nyelvet (angol, német) tanulok egyszerre. Érdemes lenne elkezdeni egy 3. at?

Figyelt kérdés

Szeretnék elkezdeni olaszul tanulni. De most megyek 11-be lesz a kis érettségi,faktok hasonlók. Utána 12, érettségi stb.

Érdemes lenne e most elkezdenek egy 3. nyelvet is? Nem lenne megterhelő? Félek hogy keverném.

Tapasztalatok? Vélemények?

Előre köszönöm:)

2016. júl. 4. 18:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én ennyi idősen a negyediket kezdtem, és érdemes volt. Csak az a kérdés, milyen a nyelvérzéked, mennyire könnyen tanulsz, és mennyi energiát tudsz beletenni.
2016. júl. 30. 19:55
 12/12 anonim ***** válasza:

Akik eltántorítanak, kötve hiszem, hogy sok tapasztalattal rendelkeznek.

Amit te írsz, szerintem jól kivitelezhető, mivel más nyelvcsalád, összekeverni nem fogod. Egyetem mellett (meg előtte már érettségi mellett is) kevesebb időd lesz erre, így érdemes megteremteni egy alapot, amit könnyebb fejleszteni/szinten tartani.

Ha nem megy, fáraszt, bármi; abbahagyod és kész. A tanulás sosem kidobott pénz, idő, bármi.

Annyit javaslok, hogy ne rohanj tanárhoz, hanem kezd egyedül, otthon, hiszen rengeteg anyag van az interneten, az alapokhoz biztos elegendő. A tanár sem tudna többet tenni, mint gyakorlatokat adni, szavakat tanulni feladni meg egyebek, amikre egyedül is képes vagy. Kezdésnek ott egy csomó netes felület, mint a Duolingo vagy a Memrise, melyek nyilván nem tanítanak meg az adott nyelven beszélni, de alapnak jók.

Nyelvtani gyakorlatnak akár a korábbi érettségiket is töltögetheted majd, amik az OH honlapjáról ingyenesen elérhetők, de mivel tudsz már angolul, németül, így még több forrásra lelhetsz az interneten.

Mindenképpen próbáld ki szerintem, aztán meglátod, mi sül ki belőle. :) Attól, hogy tanulsz egy nyelvet, nem kell rögtön profinak lenni, ha lassú tempóban haladsz is jobb, mint a semmi.

Én jelenleg 4 nyelven tanulok (német, spanyol, orosz és svéd), különböző szinteken (teljesen kezdőtől kb. B2ig) és időráfordítással (+ az anyanyelvi angolom szinten tartása), mindegyik hobbi. Ugyanakkor már mindegyiknek vettem hasznát, arról nem is beszélve, hogy mekkora élmény a nyelvtanulás. :) Azt is fontos hozzátenni, hogy csak szorgalom és motiváció kérdése az egész, nekem pl. nincs "nyelvérzékem", ha létezik egyáltalán ilyesmi, mindössze az érdeklődés hajt.

Sok sikert kívánok!

2016. júl. 30. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!