Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megéri nyelvekbe fektetni a...

Megéri nyelvekbe fektetni a jövőm?

Figyelt kérdés

Angolból most készülök felsőfokra, valószínűleg szeptembertől tanári szakra járok, az egyik szakom angol. Németből a középfok felé tartok, szabadidőmben azt is tovább akarom vinni. Akár a felsőfokot is esélyesnek tartom. Illetve emellett szeretnék még egy nyelvet elsajátítani.

A kérdés pedig az lenne: Megéri a szabadidőm X részét erre beáldozni? Ha esetleg nem jönne be a tanárság vagy idővel kiábrándulok jó lenne egy B terv. Eléggé elszánt vagyok, németből például az abszolút nulláról jutottam el 1,5 év alatt egy - ahhoz képest - egész szép szintre.

Persze nekem kell eldönteni, mit szeretnék. Azonban érdekelnének vélemények.

2016. júl. 3. 11:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Meg.
2016. júl. 3. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem megéri. Ha van időd, akkor kezd bele mégegy hazsnos nyelvbe is (francia, orosz), sőt ha választasz majd egy negyediket és azt is megtanulod, akkor biztoslesz mindig munkád!
2016. júl. 3. 12:10
 3/5 anonim ***** válasza:
30%
Ha nem jön be a tanári pálya, még elmehetsz fordítónak, tolmácsnak vagy nyelviskolába. Ha abszolút nem jön be a tanári pálya, akkor pedig akár elvégezhetsz valami turisztikai képzést (pl. lehetsz idegenvezető), még így is tudnád hasznosítani a tanult nyelveket.
2016. júl. 3. 13:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Megéri.
2016. júl. 3. 13:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Több nyelv is szóba jött már, most leginkább a spanyol felé húzok,de még a francia is vonz. Pl orosszal, arabbal vagy kínaival az a bajom, hogy az írásukat nem tudnám megszokni. Szóval ha ránézek egy orosz szóra nem tudom kiolvasni, csak betűzgetek. Pedig korábban elég jól megtanultam a cirill abc-t.

2016. júl. 3. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!