Németet vagy franciát érdemes tanulni angol mellé, melyik nehezebb és miért?
Ahol élek vidéken itt van egy francia kétnyelvű elit középsuli,ahová a magasabb beosztású munkatársaim gyerekeinek nagy része jár,vagy járt,nem tanultak németül sem. Én úgy gondolom ma Magyarországon és az EU-n belül a német és az angol a két legfontosabb nyelv,de lehet tévedek, mert azt látom egyre többen tanulnak franciául.
Angolul beszélek és szeretnék még egy nyelvet megtanulni,de nem tudom mi legyen az. Melyiket érdemes,ha nem mennék se Németországba,se Franciába?
Melyik egyáltalán a nehezebb?
"munkatársaim gyerekeinek nagy része"
Felnőtt vagy és van olyan lehetőség, hogy középiskolában tanulj nyelvet?
Vagy ha nem, akkor máris dolgozol? Vagy kik azok a "munkatársak"?
Amúgy szerintem mind2-vel jól jársz. Az a hír járja, hogy nem az angol lesz a hivatalos nyelv az EU-ban, mert Anglia kilép, hanem a francia és a német.
Egyébként én 8 évig németet, tanultam, Szeptembertől pedig franciát fogok. Na most egyik országban sem jó a helyzet. Az egyikben terrorizmus a másikban migránsok.
Ti még így is megtanulnátok azt a nyelvet, és kiköltöznétek?
"Felnőtt vagy és van olyan lehetőség, hogy középiskolában tanulj nyelvet?
Vagy ha nem, akkor máris dolgozol? Vagy kik azok a "munkatársak"?":
Miből gondoltad,hogy iskolás vagyok? Vannak munkatársaim akiknek gyerekei ahogy írom tanulnak francia nyelvű iskolában.
Én már diplomás vagyok,nem járok középiskolába nyilván.
"Ti még így is megtanulnátok azt a nyelvet, és kiköltöznétek?"
Még jó, hogy egyértelműen leírta a Kérdező, hogy egyik helyre sem mennének.
Nagyon hasznos volt a hozzászolásod, csak épp a szövegértelmezéssel akadnak elég nagy gondjaid..
#4: Ki mondta, hogy a kérdezőtől kérdeztem? Úgy látszik NEKED nem megy a szövegértelmezés. A többesszámról hallottál már? Nyilván a válaszolókra gondoltam.
És a Te hozzászólásod volt értelmetlen, alpári és bunkó. Az ilyen ássa el magát.
Szia!
Én franciás vagyok, nekem ez az első idegen nyelvem, második az angol. A kettőt összehasonlítva a francia jóval nehezebb, összetettebb, és persze nem is találkozol vele szembe minden második dalszövegben vagy a neten.
Én akkor ajánlom a franciát, ha valóban érdekel és eltökélt vagy, mert bizony nem két hét, mire belerázódsz. Rengeteg szabályuk van, még több kivétel. Az angolhoz képest teljesen újra kell tanulnod a kiejtést is.
Szép nyelv egyébként, én nagyon szeretem, és ha belerázódsz, már nem olyan nehéz. Az elején sokan kétségbeesnek és abbahagyják - na, ezt az időszakot kell valahogy átvészelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!