Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyek azok az igeidők,...

Melyek azok az igeidők, amelyeket hajlamosak az emberek összekeverni?

Figyelt kérdés

Nyilván egy egyszerű jelent nem kever össze az ember az egyszerű múlttal, de azért vannak olyanok, az igeidőkön belül, amik zavaróak lehetnek és hasonlóak.

Tehát ugye szinte minden egyes igeidőnél van több eset, amikor használjuk és azok között lehet hasonlóság.

2016. jún. 3. 00:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Melyik nyelvről beszélsz, vagy általánosan?

Mi magyarok olyan jól elvagyunk 2-3-mal, az angolban az igeidőkkel volt mindig is a legnagyobb bajom, szerencsére megértenek anélkül is, hogy tökéletesen alkalmaznám őket (rég nem járok iskolába s nem is kell vizsgáznom nyelvből).

Az összes múltat össze tudom keverni (igazából nem, csak nem gondolkodom, hanem jön az egyszerű múlt), ha fáradt vagyok külön koncentrálni rájuk. Amúgy nem, meg lehet tanulni, hogy mikor melyik használandó, de automatikusan, odafigyelés nélkül már nem mindig megy. Főleg a flancosabbak nem.

2016. jún. 3. 00:53
 2/3 A kérdező kommentje:

Bocsi, jó a kérdés.

Angol nyelvről beszélünk.

Én vizsgára készülök, szal muszáj lesz.

Azt hallottam már másoktól is, hogy kint nagyon nem zavarja őket.

2016. jún. 3. 00:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Mindet összekeverik.
2016. jún. 3. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!