Ebben a zenében van benne, és én is azért kérdeztem, mert nekem is ismeretlen volt így ez az alak.
2016. máj. 18. 19:01
4/10 anonim válasza:
Igen, magyarul úgy mondjuk, hogy hogy hívnak, spanyolul viszont úgy, hogy hogy hívod magad. Akkor is, ha nincs kiírva, hogy tú, E/2-ben ragozod az idét, nem T/3-ban.
2016. máj. 18. 19:06
5/10 anonim válasza:
Nos, az általad belinkelt videóban rövid u-val van, ami nagy különbség - a spanyoloknál nagy jelentősége van a hangsúlynak - nem csupán egy ékezetről van szó, hanem a hangsúlyt jelölik ezzel.
Így már más a "fekvése" a dolognak:
"tu a te …-d [névmás]
tú te [személyes névmás]"
szóval hosszú ú-val valóban nem jó :-)
2016. máj. 18. 19:08
6/10 anonim válasza:
Hosszú ú-val van a zenében is, csak nem írták ki az ékezeteket.
2016. máj. 18. 19:10
7/10 anonim válasza:
Na jó, akkor innentől értelmetlen a segítségem. :-(
2016. máj. 18. 19:19
8/10 anonim válasza:
Az első órákon tanítják ezt, ezeket a kifejezéseket. Ahhoz képest, hogy elég rég óta foglalkozol a spanyol nyelvvel, de még nem találkoztál ilyennel..... hát, magad minősíted! (ezt az egyik okoskodó válaszadónak szánom!!!). És most a kérdezőnek: ¿Cómo tú te llamas? Ez azt jelenti, hogy "Téged, hogy hívnak? Vigyázat! cómo, és nem como, mert az már mást jelent, hacsak nem "ahogy téged hívnak"! Ebben a szerkezetben a "tú" e/2 személyes névmás nyomatékosítja, hangsúlyozza, azt, hogy kit hívnak, ki nevezteti magát....a magyarban téged-nek fordítjuk. Tehát: ¿Cómo tú te llamas? - Téged, hogy hívnak? "tu" hangsúlytalan birtokos névmás E/2-ben. Ebbe a szerkezetbe sehogy sem jó!!!
2016. máj. 19. 08:19
9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!!:) Így már teljesen világos. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!