Azt tudom, hogy az első azt jelenti, hogy hogy vagy?, a második meg valami mi újság?, vagy minden rendben? szerűséget, de ezt a másodikat nem tudom nagyon hova tenni... Kicsit szégyellem magam emiatt, mert már fél éve tanulok spanyolt magántanárnál... Mindig felteszi ezeket a kérdéseket óra elején, és én mindig azt válaszolom neki, hogy bien, gracias. Az elején ugyan elmagyarázta ha jól emlékszem, de már kiesett. Valaki tudna segíteni?
Nekem az első Mi újság? a második lenne a Hogy vagy?
Találkozáskor amolyan formaság ez amire a bien-nél többet nem is várnak. Nekem eleinte nagyot néztek, amikor jó magyar szokás szerint el kezdtem sorolni, hogy köszönöm a kérdésed, meg vagyok fázva és egy kicsit fáradt vagyok, mert sokat mászkáltam és a hátam is meghúzódott.
2012. szept. 3. 13:04
2/6 A kérdező kommentje:
ja tényleg, rosszul írtam, most h így felhívtad a figyelmem valóban összecseréltem a két kérdést:) De igen egyébként én is így gondoltam
a választ meg köszi :)
2012. szept. 3. 13:08
3/6 anonim válasza:
Igen, az "Qué tal?" kb. 'Mi újság?', a "Cómo estás?" pedig 'Hogy vagy?'. Ahogy az előttem válaszoló mondja, ezek igazából csak bevett udvariassági formulák, nem várnak rá érdemi választ, esetleg udvariasságból lehet rájuk azt felelni, hogy "Bien, (gracias) y tú?".
2012. szept. 3. 15:44
4/6 anonim válasza:
Illetve még annyit kiegészítésként, hogy a "Qué tal?" inkább csak Spanyolországban használatos, Latin-Amerikában inkább "Cómo estás?", "Cómo te va?", sőt, Mexikóban "Qué onda?" (szó szerint = 'Milyen a hullám?').
2012. szept. 3. 15:48
5/6 anonim válasza:
a Qué tal? az olyan kérdés hogy igazából arra nemkell válaszolni a spanyolok alapból így köszönnek egymásnak hogy Hola! Qué tal? és erre ugyanazt kell válaszolni. utánna jöhet a többi kérdés.. :))
2012. szept. 6. 20:56
6/6 jorge pedro kiss válasza:
que tal ? hogy vagy ? hogy van? hogy smint? ezt mindig kezdetben használjuk mert ez egyben tegezö és magázo is cómo estas? hogy vagy? cómo está? hogy van que hay de nuevo? mi ujság? vagy mexikoban que onda?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!