Angolt vagy németet tanuljak tovább?
Figyelt kérdés
Eddig általánosban franciát tanultam, most megyek középsuliba, és a fenti kettő közül lehet választani. Melyiket válasszam?2010. ápr. 9. 13:47
1/7 anonim válasza:
Az angollal többre mész a későbbiekben:)
2/7 anonim válasza:
Angol tudás az már minimum. Ha iparban szeretnél dolgozni, akkor utána tanulj németet is (az ipari cégek nagy része német tulajdonú Mo-n)
4/7 anonim válasza:
Ha több nyelvben gondolkodsz a német, ha megállsz, akkor az angol. Angollal többre viszed, de utána a német és a többi európai nyelv furcsaságai kínszenvedés lesz. Nem hallottam olyanról, hogy ált. isk.-ban franciát tanult volna. De ha már franciával kezdted, az angol sokkal könnyebb lesz, mint a német. Ellenben, ha a németre szükséged van, tanuld azt, angol később is meglehet tanulni.
5/7 anonim válasza:
Az angol sokkal fontosabb és könnyebb is.
Később amúgy érdemes lesz németül is megtanulni, ha műszaki vagy ipari területen dolgozol.
6/7 anonim válasza:
En iskolaban nemetul tanulnek, es mellette kulonoraban angolul.:)
7/7 anonim válasza:
Az angol is jó, de már szinte mindegyik álláshoz kell a német nyelvtudás, ha csak alapfokon is, de kell. Tehát én itt inkább a Németet ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!